
Regionalna agencija DUNEA najavljuje kulinarsku radionicu 'Varenik - poznati okus u novom ruhu', koja će se u okviru projekta GUSTI – Gastro UpScaled Tourist Itinerary in rural regions of Croatia and Italy održati u srijedu, 05. studenog 2025. s početkom od 17:00 sati u prostorima Muzeja vinogradarstva i vinarstva u Putnikoviću.
Pelješac će tako biti domaćin radionice posvećene vareniku, reduciranom vinskom moštu, tradicionalnom proizvodu poluotoka Pelješca koji je ekološki certifikat dobio kroz projekt TAKE IT SLOW, a kapitalizacija čijih projektnih rezultata se odvija upravo kroz projekt GUSTI. Fokus radionice je na primjeni varenika u suvremenoj gastronomiji, a cilj je približiti ovaj autohtoni proizvod široj javnosti te potaknuti njegovu promociju i veću uporabu u modernim kulinarskim praksama.
Radionica je otvorena za sve zainteresirane, a sudjelovanje je besplatno. Zbog ograničenog broja sudionika, molimo da sudjelovanje na radionici potvrdite na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., najkasnije do utorka 04.11.2025. godine u 15 sati.
