Županijsko partnerstvo

Temelju odredbi Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske i Uredbe Vlade Republike Hrvatske o osnivanju, sastavu, djelokrugu i načinu rada partnerskih vijeća, 11. prosinca 2015. osnovano je Partnerskog vijeća Dubrovačko-neretvanske županije.

Partnersko vijeće je savjetodavno tijelo koje okuplja predstavnike različitih dionika razvoja na području jedinice regionalne samouprave (javni, gospodarski i civilni sektor te akademske zajednice) i broji 35 članova koje imenuje župan na prijedlog regionalnog koordinatora. Osniva se s ciljem utvrđivanja zajedničkih prioriteta na razini jedinice regionalne samouprave, predlaganja strateških projekata te obavljanja drugih poslova u skladu sa Zakonom i navedenom Uredbom.

Partnerstvo djeluje kao forum za dijalog i postizanje konsenzusa između različitih skupina dionika i ima prvenstveno savjetodavnu ulogu u izradi i provedbi planskih dokumenata politike regionalnog razvoja. Od članova županijskog partnerstva očekuje se aktivan doprinos tijekom čitavog ciklusa strateškog planiranja, a partnerstvo djeluje u svim fazama izrade i provedbe Županijske razvojne strategije, od analize stanja i SWOT analize preko definiranja razvojnih problema županije, utvrđivanja vizije i ciljeva, prioriteta i mjera te odabira razvojnih projekata do sudjelovanja u nadzoru i praćenju provedbe Županijske razvojne strategije.

Predsjednik partnerskog vijeća -  župan Nikola Dobroslavić
Zamjenika predsjednika partnerskog vijeća - zamjenik župana Davorko Obuljen


Imenovanje članova 

Poslovnik o radu Partnerskog vijeća
Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.