Znanjem do EU fondova

Naziv projekta: Znanjem do EU fondova

Program: Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Nositelj: Regionalna agencija DUNEA

Trajanje: 08/2019. - 12/2023.

Proračun: 16.987.378,29 kuna 

Opis projekta:

Projektom „Znanjem do EU fondova“ Regionalna agencija DUNEA pruža potporu jedinicama lokalne i područne samouprave i ostalim javno-pravnim tijelima s područja Dubrovačko-neretvanske županije u pripremi i provedbi projekata sufinanciranih iz EU fondova.

Glavni ograničavajući faktor u korištenju dostupnih sredstava za realizaciju projekata od javnog i općeg gospodarskog interesa jest nedostatak stručnih i informiranih subjekata. Kroz projekt „Znanjem do EU fondova“ pripremljen je i provodi se četverogodišnji plan podrške jačanju kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata. Naglasak se stavlja na strateško planiranje i regionalni razvoj kroz informiranje i vidljivost potencijalnih korisnika. Također, kroz projekt se realizira stručna pomoć u pripremi i provedbi razvojnih projekata, provode se aktivnosti vezane uz središnji elektronski registar razvojnih projekata, sudjeluje se u izradi Županijske razvojne strategije i ostalih strateških i razvojnih dokumenata, provode se mjere informiranja potencijalnih korisnika EU fondova s područja županije, organiziraju se obrazovne aktivnosti o EU fondovima, te se osposobljava regionalni koordinator na teme EU fondova.

Regionalna agencija DUNEA kao regionalni koordinator u okviru zakonom zadanih javnih ovlasti s ciljem adekvatnog planiranja i provedbe mjera usmjerenih na korištenje sredstava EU fondova, te u pogledu pripreme za naredno programsko razdoblje EU fondova koordinira i upravlja razvojnim procesima na području Županije. Kroz provedbu projekta „Znanjem do EU fondova“ omogućava se bolja suradnja između regionalnog koordinatora i javnopravnih tijela s područja županije, umrežavanje na terenu, te bolje planiranje i kreiranje novih projektnih prijedloga.                                    

Logotip Europskih i strukturnih fondova, zastava Europske unije s porukama Europska unija i Zajedno do fondova EU

 

 

 

 

 

 

 

Službena stranica strukturnih fondova

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.