Znanjem do EU fondova

Naziv projekta: Znanjem do EU fondova

Program: Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Nositelj: Regionalna agencija DUNEA

Trajanje: 08/2019. - 12/2023.

Proračun: 16.987.378,29 kuna 

Opis projekta:

Projektom „Znanjem do EU fondova“ Regionalna agencija DUNEA pružit će potporu jedinicama lokalne i područne samouprave i ostalim javno-pravnim tijelima s područja Dubrovačko-neretvanske županije u pripremi i provedbi projekata sufinanciranih iz EU fondova.

Kroz projekt „Znanjem do EU fondova“ pripremljen je četverogodišnji plan podrške jačanju kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj kroz implementaciju komponente 'Koordinacija razvoja i jačanje razvojnih kapaciteta korištenja ESI fondova u Dubrovačko-neretvanskoj županiji' uz upravljanje projektom i informiranje i vidljivost.

Realizirat će se stručna pomoći u pripremi i provedbi razvojnih projekata za minimalno 50 korisnika, aktivnosti vezane uz središnji elektronski registar razvojnih projekta, sudjelovanja u izradi Županijske razvojne strategije i ostalih strateških i razvojnih dokumenata, provoditi mjere informiranja za najmanje 200 (potencijalnih) korisnika EU fondova s područja županije, obrazovne aktivnosti o EU fondovima za JL(R)S te osposobljavanje zaposlenika regionalnog koordinatora s najmanje 20 edukacija na teme EU fondova. 

Zajedno s povećanjem potreba za podrškom u korištenju ESI fondova, posljedično se nametnula obveza jačanja i vlastitih kapaciteta Regionalne agencije DUNEA u svojstvu regionalnog koordinatora, a što je ujedno i izvršeno. Kao dokaz o navedenom svjedoči činjenica da svi trenutni zaposlenici Regionalne agencije DUNEA obavljaju poslove s javnim ovlastima i poslove od javnog interesa.

Spomenute aktivnosti pružanja podrške i jačanja kapaciteta korisnika uspješno su provedene i financirane vlastitim sredstvima, kroz program „Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova EU“, DNŽ koordinacija razvoja i jačanje razvojnih kapaciteta DNŽ u korištenju ESI fondova“. Upravo ostvareni indikatori u sklopu nedavno završenog projekta „DNŽ koordinacija“ svjedoče o potrebi nastavka ulaganja – kako „na terenu“, tako i „unutar kuće“ (na razini regionalnog koordinatora): preko 70 razvojnih projekata kojima je pružena savjetodavna podrška u pripremi/provedbi, preko novih 60 projekata spremnih za unos u središnju elektronički registar razvojnih projekata RH, povećanje interesa za sudjelovanjem na događanjima za informiranje, vidljivost i umrežavanje, itd.

Regionalna agencija DUNEA kao regionalni koordinator u okviru zakonom zadanih javnih ovlasti s ciljem adekvatnog planiranja i provedbe mjera usmjerenih na korištenje sredstava EU fondova te u pogledu pripreme za naredno programsko razdoblje EU fondova koordinira i upravlja razvojnim procesima na području Županije.

 

                                   logotipi vidljivost

https://strukturnifondovi.hr/ 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.