COASTING PLUS

Naziv projekta: Prijenos metodologije obalnog integriranog upravljanja za održivi turizam

Akronim: COASTING PLUS

Program: Transnacionalni program Mediteran

Nositelj projekta: Andaluzijska Federacija gradova i provincija (FAMP)

Projektni partneri: Regionalna agencija DUNEA, Andaluzijska Federacija gradova i provincija (FAMP), Ured vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, Anatoliki S.A. razvojna agencija lokalnih vlasti istočnog Thessalonikia, Sveučilište Camerino – Škola bioznanosti i veterinarska medicina, te Federacija općina i provincija Valencije

Trajanje projekta: 01/06/2021 – 30/06/2022

Proračun projekta: 2.345.317,75 HRK

Proračun DUNEA-e: 307.335,00 HRK

Opis projekta:

Projekt COASTING PLUS usmjeren je na predstavljanje alata za integrirano upravljanje održivim i odgovornim obalnim turizmom u zemljama Transnacionalnog programa Mediteran pomoću zajedničke metodologije koja je stečena u prethodnom Projektu COASTING.  Danas se cijela mediteranska obala suočava sa sličnim problemima vezanim kako za okoliš (klimatske promjene, obalna erozija i sl.) tako i sa antropogenim problemima (intenzivna urbanizacija, masovni turizam, zagađenje, otpad), a s čime se susreću i regije uključene u provedbu COASTING PLUS projekta.

COASTING PLUS usmjeriti će metodologiju prema pet novih teritorija kroz proces kombiniranja radnih sastanaka i praktičnih aplikacija koje će olakšati prijenos informacija, kao i usvajanje metodologije među partnerima.

Projekt će zaključiti 2 krajnja rezultata:

  1. Na lokalnoj razini potpisati će se pet protokola koji uključuju specifičnu strategiju za sastavljanje Obalnog ugovora za održivi turizam u svakom novom ciljanom području.
  2. Na razini zemalja Transnacionalnog programa Mediteran potpisati će se memorandum o obalnom integralnom upravljanju sa svrhom održivog turizma, a koji se temelji na glavnim rezultatima projekta i iskustvu partnera, te kojim se partneri dobrovoljno zalažu za buduću suradnju, širenje poboljšane metodologije i provedbu aktivnosti usmjerenih oporavku obalnih područja.

COASTING PLUS započeo je 1. lipnja 2021., a završetak projekta je planiran za kraj lipnja 2022. Projekt je vrijedan 2.345.317,75 HRK i ugovoren je u sklopu programa Interreg Mediterranean, uz stopu sufinanciranja bespovratnih sredstava od 85%.

 logo coasting plus

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.