Otvoreno Savjetovanje o Nacrtu Smjernica za uspostavu urbanih područja i izradu strategija razvoja urbanih područja za financijsko razdoblje 2021. – 2027., verzija 2.0.

dubrovnik

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije izradilo je Nacrt Smjernica za uspostavu urbanih područja i izradu strategija razvoja urbanih područja za financijsko razdoblje 2021. – 2027., verzija 2.0.

Svrha Smjernica je pružiti  detaljne upute urbanim područjima tijekom procesa definiranja i uspostave urbanih područja, tijekom procesa izrade strategija razvoja urbanih područja, kao i tijekom procesa praćenja njihove provedbe i vrednovanja. Također, svrha je i osigurati odgovarajuće predloške i obrasce te kod provedbe pojedinih aktivnosti urbana područja uputiti na odredbe relevantnih propisa.

Verzija 1.0 Smjernica donesena je u rujnu 2015. te su temeljem iste definirana i uspostavljena urbana područja i izrađene strategije razvoja za urbana područja za financijsko razdoblje od 2014. – 2020. Temeljem iskustava stečenih u dosadašnjoj provedbi ITU mehanizma, Ministarstvo donosi revidirane Smjernice, verzija 2.0 koje će gradovi koristiti u procesu definiranja i uspostave urbanih područja te izrade Strategija za financijsko razdoblje 2021. – 2027 .

Vezano uz predmetni Nacrt Smjernica otvoreno je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću na središnjem državnom portalu e-Savjetovanja. Savjetovanje traje do 25. veljače 2021. godine, a istom možete pristupiti na službenoj stranici E-e- Savjetovanja.

logotipi eu fondova

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'

 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.