Nastavljaju se aktivnosti na izradi 'Plana razvoja Dubrovačko-neretvanske županije do 2027.'

 Screenshot s radionice_plan razvoja

Druga tematska radionica, kojom se nastavilo s aktivnostima na izradi 'Plana razvoja Dubrovačko-neretvanske županije do 2027. godine', održana je danas u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne agencije DUNEA.

Radionica je održana putem platforme Microsoft Teams, a sudjelovali su članovi Upravnih odjela DNŽ, županijskih institucija kao i ostali relevantni dionici koji čine pet tematskih radnih skupina za područja ”Demografija, zdravstvo i socijalna uključenost”, ”Obrazovanje, znanost, kultura i sport”, ”Gospodarstvo i tržište rada”, ”Okoliš i prostorni razvoj” te ”Institucionalni kontekst i ključni rizici budućeg razvoja županije“.

Zamjenica župana Žaklina Marević otvorila je današnju radionicu te je tom prilikom istaknula kako je prošlotjednim usvajanjem Nacionalne razvojne startegije do 2030. omogućen nastavak aktivnosti na izradi Plana razvoja, strateškog dokumenta na kojem će se bazirati razvoj najjužnije hrvatske županije u sljedećem razdoblju. U suradnji s tematskim skupinama, predstavnicima Regionalne agencije DUNEA, Dubrovačko-neretvanske županije i stručnim timom iz Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba na današnjoj radionici definirani su razvojni prioriteti i posebni ciljevi razvoja Županije do 2027.

Također, s ciljem transparentnosti procesa i participacije što većeg broja subjekata u proces izrade Plana razvoja, u siječnju 2021. godine župan Nikola Dobroslavić imenovao je novi saziv Partnerskog vijeća Dubrovačko-neretvanske županije. Novoimenovano Partnersko vijeće, sastavljeno od predstavnika privatnog, akademskog i javnog sektora kao i organizacija civilnog društva s područja županije, doprinosi strateškom planiranju razvoja županije sudjelujući u partnerskim konzultacijama tijekom izrade i provedbe Plana razvoja Dubrovačko-neretvanske županije do 2027. godine. 

Izrada Plana provodi su u sklopu projekta 'Znanjem do EU fondova'. Kroz projekt je pripremljen četverogodišnji plan podrške jačanju kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj. Vrijednost projekta je 16.987.378,29 kuna te je sufinanciran u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Vezane vijesti:

Održana prva radionica za izradu Plana razvoja Dubrovačko-neretvanske županije do 2027. godine

Započela izrada strateškog dokumenta 'Plan razvoja Dubrovačko-neretvanske županije 2021.-2027.''

logo eu fondovi             logo plan razvoja

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžba i vidljivost projekta 'Znanjem do EU fondova'.

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.