U Dubrovačko-neretvanskoj županiji odobreno 12 projekta iz Programa razvoja otoka

Lastovo

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije jednom godišnje provodi Program razvoja otoka, lokalnog je karaktera i ima za cilj otočnoj zajednici omogućiti realizaciju prioritetnih malih kapitalnih infrastrukturnih projekata čime se sustavno nastoje umanjiti regionalne razvojne nejednakosti i različitosti na području Republike Hrvatske. 

U okviru Plana usmjeravanja i rasporeda sredstava za područje otoka u 2021. godini, odobreno je 12 projekata iz Dubrovačko-neretvanske županije ukupne vrijednosti 3.420.000,00 kuna. Program je namijenjen izgradnji, rekonstrukciji, obnovi, uređenju, modernizaciji,… komunalne, prometne, društvene, javne, poduzetničke ili turističke infrastrukture, a podrška je usmjerena i na infrastrukturne projekte koji doprinose zaštiti okoliša i  energetskoj učinkovitosti i/ili su namijenjeni  korištenju obnovljivih izvora energije. 

Uprava za otoke, ustrojstvena jedinica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nadležna za provedbu Programa, obavila je administrativnu provjeru i bodovanje prijavljenih projekata u skladu s kriterijima koji su bili sastavni dio Programa i Javnog poziva, nakon čega je Povjerenstvo za odabir projekata dodatno vrednovalo projekte i ministrici dostavilo Prijedlog odabira projekata koji je usvojen dana 16. veljače 2021. te je ministrica donijela Odluku o odabiru projekata Programa kojom se odobrava financiranje svih 55 projektnih prijava.
 
Ukupna vrijednost financiranja projekata Programa u 2021. iznosi 14 milijuna kuna nacionalnih sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske. Odluku preuzmite na službenim stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.