Objavljen Javni poziv za uklanjanje otpada odbačenog u okoliš

odlagalište smeća

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Poziv za neposredno sufinanciranje uklanjanja otpada odbačenog u okoliš (tzv. divlja odlagališta).

Predmet ovog Poziva je dodjela sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi neposrednog sufinanciranja sredstvima pomoći jedinicama lokalne samouprave za uklanjanje otpada odbačenog u okoliš (tzv. „divlja odlagališta") u svrhu zaštite okoliša i njegovih sastavnica, te sprečavanja negativnog utjecaja na zdravlje ljudi i okoliš.

Prijavljeni projekti moraju biti usuglašeni sa smjernicama i ciljevima usvojenih strateških dokumenata razvoja pametnog grada ili općine. Vlasništvo, odnosno korištenje projektne opreme i uređaja, mora biti od strane grada ili općine.

Prihvatljivi prijavitelji su isključivo jedinice lokalne samouprave.

Opravdani troškovi: Plan uklanjanja otpada odbačenog u okoliš s troškovnikom radova, izrađen od ovlaštene pravne osobe, Geodetska snimka lokacija/e ukoliko je potrebno raditi, Radovi na uklanjanju otpada odbačenog u okoliš i njegovom zbrinjavanjui Stručni nadzor nad uklanjanjem otpada odbačenog u okoliš.

Raspoloživa sredstva po Javnom pozivu iznose 28.000.000,00 kuna. Podnositelj zahtjeva može ostvariti sredstva Fonda po ovom Javnom pozivu najviše do 600.000,00 kn. Fond će po ovom Javnom pozivu dodjeljivati sredstva pomoći u udjelu:

  • Do 80% ukoliko se radi o projektima koji se provode ili korisnicima koji se nalaze na području posebne državne skrbi Republike Hrvatske
  • na prvoj skupini otoka,  do 60% ukoliko se radi o projektima koji se provode ili korisnicima koji se nalaze na drugoj skupini otoka na brdsko-planinskom području, do 40% ukoliko se radi o projektima koji se provode ili korisnicima koji se nalaze na ostalim područjima Republike Hrvatske.

Rok za dostavu zahtjeva započeo je 28. travnja 2021., a završava istekom kalendarske godine 31. prosinca 2021. ili objavom o danu iskorištenosti predviđenih sredstava namijenjenih predmetu ovog Javnog poziva, ovisno koji uvjet prije nastupi. Fond će na svojim mrežnim stranicama izvijestiti zainteresirane Korisnike da su sredstva Fonda iskorištena, nakon čega se Javni poziv zatvara.

Po ovom Javnom pozivu JLS može dostaviti jedan zahtjev za sufinanciranje uklanjanja otpada odbačenog u okoliš. Više informacija o javnom pozivu te svu potrebnu dokumentaciju za prijavu možete pronaći na službenoj stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

logo eu fondova

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'

 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.