Župan obišao radove na Gradskom muzeju Korčula koji će uskoro otvoriti svoja vrata za javnost

Zupan obilazio Korculu

Župan Nikola Dobroslavić u pratnji zamjenika Joška Cebala i pročelnika UO za gospodarstvo i more Iva Klaića potpisao je u petak u Orebiću i Korčuli ukupno osam ugovora o sufinanciranju projekata na pomorskom s čelnicima jedinica lokalne samouprave s Pelješca i Korčule.

U Orebiću su potpisani ugovori s načelnicima peljeških općina Stona, Janjina, Trpanj i Orebić, a u Gradu Korčuli s tamošnjim gradonačelnikom, kao i općinama Lumbarda, Vela Luka i Blato. Vrijednost javnog poziva na koji su gradovi i općine prijavljivali svoje projekte je dva milijuna kuna.

Obilazak Gradskog muzeja Korčula i rodne kuće Marka Pola

Nakon potpisivanja ugovora župan Dobroslavić sa zamjenikom Cebalom i pročelnikom Klaićem te gradonačelnikom Fabrisom obišao je rodnu kuću Marka Pola, kao i Gradski muzej Korčula koji se rekonstruira u sklopu projekta ‘’Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija’’. 

Zupan u posjetu muzeju na Korculi

Gradski muzej Korčula smješten u renesansnoj palači Ismaeli – Gabriellis, predstavlja mjesto susreta sa gospodarskom i kulturnom prošlosti Korčule, te je aktivno zastupljen u kulturnoj ponudi u turizmu, kako Grada i otoka Korčule, tako i Dubrovačko–neretvanske županije. Godine su učinile svoje, te palača koju je početkom 16. stoljeća dala graditi imućna obitelj Gabriellis, bila u iznimno lošem stanju. Obzirom na njeno propadanje i gubljenje na vrijednosti, kroz projekt se provela rekonstrukcija te je muzej sada zasjao u novom ruhu.  Ukupna vrijednost projekta je 33.8 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva 27.7 milijuna kuna.  

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.