Otvoren natječaj za unaprjeđenje vještina i kompetencija učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika

ucitelj

Otvoren je Poziv Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora 2014.-2021. prema Programu "Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva" pod nazivom "Unaprjeđenje vještina i kompetencija učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika u osnovnoškolskom sustavu odgoja i obrazovanja".

Prihvatljivi prijavitelji su svi javni ili privatno-pravni subjekti, profitne ili neprofitne naravi, kao i neprofitne organizacije s pravnom osobnošću koje su osnovane i djeluju kao pravne osobe u Republici Hrvatskoj. Prihvatljivi partneri su svi javni ili privatno-pravni subjekti, profitne ili neprofitne naravi, kao i neprofitne organizacije s pravnom osobnošću koje su osnovane i djeluju kao pravne osobe u Norveškoj, Islandu, Lihtenštajnu ili Republici Hrvatskoj.

Poziv je otvoren od 3. svibnja 2021. do 2. kolovoza 2021. Trajanje projekata ograničeno je na 12 – 18 mjeseci. Ukupna vrijednost Poziva je 1.264.706,00 EUR-a dok iznos potpore po projektnom prijedlogu iznosi 50.000,00 – 200.000,00 EUR.

U okviru ovog Poziva financirat će se projekti koji će pružiti podršku učiteljima i drugim odgojno-obrazovnim radnicima u sustavu osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja u svrhu dugoročnog razvoja vještina koje odgovaraju potrebama tržišta rada te pružiti učenicima jednake mogućnosti za osnovnoškolsko obrazovanje i stjecanje kompetencija potrebnih na tržištu rada.

Projektni prijedlozi moraju biti usmjereni na jedno od sljedećih tematskih područja: STEM u odgoju i obrazovanju, informacijske i komunikacijske tehnologije u odgoju i obrazovanju, poduzetništvo u razvoju vještina i boljim prilikama za zapošljavanje, aktivno građanstvo.

Poseban naglasak ovog Poziva je na financiranju manje razvijenih regija u Republici Hrvatskoj.

Sve upite vezane uz Poziv potrebno je uputiti na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., s referencom na Poziv. Svi odgovori bit će objavljeni na mrežnoj stranici Programa – najkasnije 7 kalendarskih dana prije krajnjeg roka za podnošenje projektnih prijedloga. Održat će se i online informativne radionice vezane uz ovaj Poziv na dostavu projektnih prijedloga.

Svu dokumentaciju potrebnu za prijavu i detalje Poziva možete naći na stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

logo eu fondova

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.