Potpisan Sporazum kojim započinje uspostava interpretacijsko-edukacijsko-istraživačkog centra zaštićenih prirodnih vrijednosti doline Neretve

potpisivanje ugovora

U Kuli Norinskoj danas je potpisan Sporazum o partnerstvu za uspostavu interpretacijsko-edukacijsko-istraživačkog centra zaštićenih prirodnih vrijednosti doline Neretve.

Sporazum su potpisali župan Nikola Dobroslavić, ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić, načelnik Općine Kula Norinska Nikola Krstičević i ravnateljica JU za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode DNŽ Marijana Miljas Đuračić, a radi se o projektu vrijednosti 32 milijuna kuna. Projekt će se provoditi na području Novih Sela, a bit će financiran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te sredstvima iz fondova Europske unije.

U Metkoviću je također danas predstavljen idejni projekt Srednje glazbene škole Metković, koji je pred svojom realizacijom i koji Dubrovačko-neretvanska županija planira realizirati kroz EU fondove. Prezentaciji su, uz župana Nikolu Dobroslavića sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom te gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana, nazočili i saborski zastupnik Branko Bačić te državni tajnik Frano Matušić.

prezentacija

Regionalna agencija DUNEA, u sklopu projekta 'Znanjem do EU fondova' kojim je osmišljen četverogodišnji plan podrške jačanja kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj, pruža stručnu pomoć gradovima i općinama s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Projekt je ugovoren kroz Operativni program konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 16.987.378,29 kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 14.439.271,51 kuna.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžba i vidljivost projekta 'Znanjem do EU fondova'.

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.