Najava nove uloge razvojnih agencija u višegodišnjem financijskom okviru 2021.-2027.

 sastanak

U prostorijama Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU održan je 8. rujna sastanak predstavnika Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, SAFU, te svih razvojnih agencija s područja RH. Tema sastanka bila je najava dodjela novih uloga razvojnim agencijama u sljedećem višegodišnjem financijskom okviru 2021.-2027.

Na sastanku je najavljeno uvođenje decentraliziranog modela povlačenja EU sredstava po uzoru na druge članice EU, u kojemu se razvojnim agencijama planiraju delegirati određene funkcije posredničkih tijela. Time će se razvojnim agencijama dodijeliti značajnije uloge u sustavu upravljanja i kontrole ESI fondova, a u zajedničkom cilju bržeg pregleda projektih prijava, te u konačnici, veće apsorpcije EU sredstava.

Prema najavama sa sastanka, razvojne agencije u okviru novog operativnog programa, Integriranog teritorijalnog programa 2021.-2027. sudjelovat će u izradi Poziva na dostavu projektnih prijava te će obavljati postupak njihovog vrednovanja.

U cilju što kvalitetnije pripreme razvojnih agencija za dodijeljenu ulogu, najavljena su dva ciklusa edukacija te daljnji sastanci s predstavnicima Ministarstva i SAFU.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.