World Ocean Day obilježen objavom novog videa SeaClear projekta

 seaclear video

Uz obilježavanje World Ocean Day 2022., projekt SeaClear objavio je video testiranja cjelokupnog autonomnog sustava robota za čišćenje otpada iz mora održanog od 13. do 15. svibnja 2022. u luci Hamburg.

Video prikazuje najnovije projektne rezultate, među kojima i konačnu verziju autonomnog plovila SeaCat, košaru za prikupljanje otpada kao i sustav za pokretanje i oporavak podvodnih robota. Cjelokupan sustav je po prvi put testiran u luci Hamburg na rijeci Labi čija su bočata voda, riječne struje kao i brodski promet predstavljali poseban izazov za sustav.

Glazba: Upbeat Corporate Music for Video by ZakharValaha

Izvođač: GoodBMusic 

Projekt SeaClear, punog naziva „Search, Identification and Collection of Marine Litter with Autonomous Robot“, financira se u sto postotnom iznosu iz Europske unije iz programa HORIZON 2020, kroz koji je osigurano više od šest milijuna kuna za područje Dubrovačko-neretvanske županije.

logo horizon2020 600seaclearlogo

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.