U e-savjetovanju Nacrt prijedloga Programa "Hrvatski otočni proizvod"

hop logo

Projekt „Hrvatski otočni proizvod“ kao projekt vizualnog označavanja otočnih proizvoda oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ pokrenut je početkom 2007. godine u tadašnjem Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka te se njegovo provođenje, sukladno zakonom dodijeljenoj nadležnosti, nastavilo od 2012. godine u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Glavni postavljeni ciljevi Projekta HOP su identificiranje, brendiranje i promocija izvornih otočnih proizvoda, kao i proizvoda koji su nastali kao rezultati inovacija, čime se sustavno potiče njihova proizvodnja i distribucija te prepoznatljivost u Republici Hrvatskoj i izvan nje. Kroz Projekt HOP dodatno je obogaćena hrvatska turistička ponuda autohtonim proizvodima kroz koje posjetitelji mogu dodatno doživjeti hrvatske otoke.

Poticanjem razvoja otočne proizvodnje te brendiranjem i podizanjem razine kvalitete otočnih proizvoda, valorizira se potencijal i naglašena izvornost otočnih proizvoda kao i njegovanje tradicionalnih otočnih djelatnosti te ostalih gospodarskih i proizvodnih aktivnosti na otocima. Dodjelom prava uporabe oznake HOP potiču se otočni proizvođači najprije na proizvodnju, a zatim i plasiranje na tržište, izvornih otočnih proizvoda dobivenih iz otočnih sirovina, kako bi na taj način reafirmirali tradicionalnu proizvodnju s elementima inovativnosti čime se daje poticaj samozapošljavanju, kreativnom i inovativnom poduzetništvu te zaštiti otočnog okoliša.

Savjetovanje s javnošću otvoreno je do 15.8.2022. godine, a može se pronaći na službenom portalu e-Savjetovanja.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'  

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.