U e-savjetovanju Nacrt prijedloga Zakona o sportu

esavjetovanje logo

Ministarstvo turizma i sporta započelo je proces e-savjetovanja sa zainteresiranom javnošću Nacrta prijedloga Zakona o sportu koje je otvoreno do 29. kolovoza 2022. godine. 

U izradi Nacrta sudjelovala je Radna skupina od 15 članova te su bili uključeni svi relevantni dionici sustava sporta, krovna sportska udruženja, nacionalni sportski savezi, županijske sportske zajednice te akademska zajednica.

Nacrtom prijedloga Zakona o sportu predviđa se realizacija niza mjera i aktivnosti koje su propisane Nacionalnim programom športa 2019.-2026. i temeljem kojih će se još snažnije nastaviti podupirati sportaše i cijeli sustav sporta kao i sve hrvatske građane u bavljenju sportom.

Između ostalog, u novom Zakonu predviđeno je i jasnije definiranje ulaganja u sportsku infrastrukturu, kao i u razvoj lokalnog sporta, što doprinosi dostupnosti sportskih aktivnosti za sve građane Hrvatske - od rekreativaca i amatera do vrhunskih sportaša. Definiraju se i ulaganja u velike sportske manifestacije, trajne naknade za trenere osvajače olimpijskih medalja te su jasnije uređeni zdravstveni pregledi sportaša, kako bi se omogućila primjerenija dinamika za različite sportove i potrebe.

Nacrt prijedloga Zakona o sportu može se pronaći na službenom portalu e-Savjetovanja.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova' 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.