Green Deal Going Local - novi poziv na predstavljanje najboljih praksi i preuzimanje klimatskih obveza

green deal

Europski odbor regija ponovno poziva sve članove i članice da utvrde i promiču najbolje prakse povezane s niskougljičnim i održivim projektima, kao i da se obvežu na smanjenje emisija stakleničkih plinova u jedinicama lokalne i regionalne samouprave u cijeloj Europskoj Uniji kroz prijavljivanje projekata predmetnog spektra.

Svrha inicijative prati ostvarivanje ciljeva Europskog zelenog plana i ostvarivanje klimatske neutralnosti Europske Unije.

Prijaviti se mogu nedavno provedeni ili tekući projekti i inicijative u područjima prilagodbe klimatskim promjenama, ublažavanja klimatskih promjena, kružnog gospodarstva, energije, čiste mobilnosti, nulte stope onečišćenja, ponovno pošumljavanje i ozelenjivanje gradova te izrade zelenog proračuna.

Projekti će se objavljivati na platformi najboljih praksi koje pokazuju kako gradovi i regije pridonose zelenom oporavku u nastojanju da ostvare održivije, uključivije i otpornije društvo.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova' 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.