Nacionalana ruralna mreža: Anketa o održivom prehrambenom sustavu

nacionalna ruralna mreža

Europska komisija, u okviru inicijative Europske Unije za održivi prehrambeni sustav (Okvir za održive prehrambene sustave, „FSF-ovi”), kreirala je ankete u vezi održivih prehrambenih sustava kako bi dobila inpute budućeg prijedloga zakonodavnog okvira za održive prehrambene sustave.

Cilj inicijative je učiniti prehrambeni sustav Europske Unije održivim i integrirati održivost u sve politike povezane s hranom. Njome će se utvrditi opća načela i ciljevi, zajedno sa zahtjevima i odgovornostima za sve sudionike u prehrambenom sustavu EU-a.

Svrha ankete je prikupiti stajališta o nizu pitanja koja bi se mogla riješiti inicijativom EU-a za održive prehrambene sustave. Prikupit će se mišljenja o potrebi za zajedničkom definicijom i općim načelima održivosti prehrambenih sustava EU-a i o njihovu mogućem razvoju. U anketi se dodatno istražuju moguće opcije politike za postizanje te tranzicije i vjerojatni (okolišni, gospodarski i socijalni) učinci inicijative.

Anketa je dostupna na hrvatskom jeziku i traje do 12. rujna 2022., a može se pronaći na službenoj stranici Nacionalne ruralne mreže.

Logo eu fondova

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžba i vidljivost projekta 'Znanjem do EU fondova'.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.