OPG DIANA MAROVIĆ – EKO ŠKOJ pobjednik Zlatne naranče 2016.

Marovic

U izboru najboljih agroturizama Dubrovačko-neretvanske županije ''Zlatna naranča'', kojeg su Županija i DUNEA ove godine organizirale prvi put, prvo mjesto pripalo je OPG-u Diana Marović – Eko škoj, s otoka Korčule.
Obitelj Marović su maslinari, poljoprivrednici, proizvođači domaće hrane, entuzijasti i zaljubljenici u otok i baštinu. Ujedno su proizvođači rakija i likera, marmelada, voća i povrća, čajeva, suhih smokava, slatkiša, sapuna i mnogih sličnih proizvoda. Dobitnici su brojnih nagrada i priznanja, a 2012. su proglašeni ekološkim maslinarom godine za razvoj ekološkog uzgoja maslina i bioraznolikosti u masliniku.
Uz trgovinu sa svojim proizvodima u gradu Korčuli, imaju i kušaonicu u Žrnovu te imanje blizu Vele Luke s maslinikom, voćnjakom, povrtnjakom i brojnim ljekovitim biljem te u ponudu uključuju i radove na ekološkom imanju za grupe turista te radionice za posjetitelje.
Drugo mjesto pripalo je OPG-u Josip Antunović iz Kune na poluotoku Pelješcu, gdje već petnaest godina njeguje praksu posluživanja hrane iz vlastite proizvodnje, pripremljenu po autohtonim receptima pelješke kuhinje. Ono što izdvaja ovaj OPG je farma s brojnim grlima ovaca, koza i magaracima, koji su posebna atrakcija za posjetitelje.
Treći je OPG Mato Katićić iz Smokovljana u Dubrovačkom primorju gdje se u sklopu imanja nalazi kuća sa saločom, u kojoj su izloženi eksponati vezani uz nekadašnji život u Dubrovačkom primorju. Izuzetno lijepo uređeni okoliš kuće te ranč s domaćim životinjama i povrće iz vlastitog uzgoja posebnost su ovog OPG-a.
Dodjela nagrada pobjednicima i priznanja svim finalistima održat će se u utorak, 21. lipnja, u prostorima Dubrovačko-neretvanske županije. Nagrade će uručiti župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.
Ovim projektom Županija u DUNEA žele potaknuti i naglasiti važnost kvalitenog pristupa u vođenju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u službi ruralnog turizma. Partneri na projektu su Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.