U Bruxellesu upriličena deseta proslava Feste svetog Vlaha

svvlahobrisel

Ogranak Matice hrvatske u Bruxellesu i Dubrovačko–neretvanska županija upriličili su u Bruxellesu 10. proslavu Feste svetog Vlaha.

Organizatori proslave su prethodno napravili i uputili proglas Feste kojeg su čitali ovogodišnji festanjuli Nikola Kusovac i Mišela Malohodžić te su puštene golubice kao simbol slobode i mira.

Među brojnim posjetiteljima i uzvanicima Feste sv. Vlaha ispred katedrale u Bruxellesu bio je i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić sa suradnicima, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Frano Matušić, veleposlanik RH u Kraljevini Belgiji Joško Paro, direktor Zračne luke Ruđer Bošković Viktor Šober i ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo.

Nakon svečanog otvaranja, služena je sveta misa koju je predvodio isusovački provincijal pater Dalibor Renić.Poruku dubrovačkog biskupa Roka Glasnovica pročitao je Hrvoje Butigan, predsjednik Matice hrvatske Bruxelles.Glazbeni dio programa tijekom svete mise upotpunila je klapa Kaše nacionalnim hrvatskim i vjerskim pjesmama.Nakon euharistijskog slavlja, uslijedio je tradicionalni vjerski obred grličanje kojeg je služio pater Dalibor Renić.

svvlahobrisel1

U sklopu svečanosti Feste sv. Vlaha u Bruxellesu organizirana je i Večera od Kandelore u restoranu La Chaloupe d’Or na glavnom bruxelleskom trgu Grand Place. Nešto manje od stotinjak uzvenika, među kojima je bila potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografijui Dubravka Šuica, pozdravili su ispred Matice hrvatske Bruxelles predsjednik Hrvoje Butigan te župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić sa suradnicima.

Večera od Kandelore je bila humanitarnog karaktera, a cjelokupan iznos bit će doniran Centru za djecu s teškoćama u razvoju Dubrovačko-neretvanske županije „Dva skalina“.

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.