Ministarstvo turizma objavilo javni poziv za sufinanciranje stipendija

1

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za sudjelovanje u sufinanciranju stipendija učenicima i studentima koji se školuju za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu u okviru Programa poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu u 2018. godini „STIPENDIJE“.

 

 

Cilj poziva je podizanje kvalitete kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, u konačnici ukupne kvalitete hrvatskog turizma poticanjem mladih na obrazovanje za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu te kvalitetnije povezivanje obrazovnih institucija i gospodarskih tvrtki u turizmu.

Prijavitelji mogu biti pravne osobe koje su registrirane za obavljanje ugostiteljskih usluga u objektima iz skupine hoteli i skupine kampovi ili turističkoj agenciji ili županijske obrtničke komore.

Sredstva su namijenjena za sufinanciranje stipendija učenicima i studentima koji se obrazuju za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu.

Ukupni iznos stipendije može iznositi najviše 1.200,00 kn po učeniku/studentu mjesečno. Ministarstvo odobrava 50% ukupnog iznosa stipendije, a partner drugih 50%.

Učenici imaju pravo na stipendiju u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u školskoj godini. Studenti prve godine imaju pravo na stipendiju u razdoblju od 1. listopada do 30. lipnja u akademskoj godini. Studenti ostalih godina imaju pravo na stipendiju u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u akademskoj godini.

Javni poziv otvoren je do 7. studenog 2018. godine.

Više informacija potražite ovdje.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.