Predstavnice DUNEA-e sudjelovale na ITS seminaru i projektnom sastanku u Temišvaru

20190313 110108

U sklopu projekta Monitoris3, a u organizaciji Regionalne razvojne agencije Regije Zapadna Rumunjska 13. i 14. ožujka u Temišvaru održao se ITS seminar i projektni sastanak na kojemu su kao predstavnice Regionalne agencije DUNEA sudjelovale voditeljica odjela za pripremu i provedbu EU projekata Franica Miloš i viša stručna suradnica za pripremu i provedbu EU projekata Olja Trković.

Članovi projektnog tima iz Portugala, Norveške, Španjolske, Rumunjske, Italije i Hrvatske posjetili su sjedište tvrtke Eta-2u kao primjer dobre prakse ulaganja u inovacije i istraživanje na području elektronike kroz regionalne programe Europske unije namijenjene povezivanju znanstvenog i privatnog sektora kako bi se ubrzala primjena rezultata istraživanja u gospodarske svrhe.

Isto tako, članovi projektnog tima posjetili su Međunarodnu istraživačku platformu za poljoprivredu i proizvodnju hrane Agronomskog fakulteta financiranog kroz jedan od regionalnih EU programa za sektorsku konkurentnost. Predstavljen je i projekt zajedničke edukativne infrastrukture „Experimentarium” Zapadnog i Politehničkog fakulteta.

Generalni direktor Regionalne razvojne agencije Regije Zapadna Rumunjska Sorin Maxim predstavio je financijske instrumente kojima se potiče inovacije i razvoj u automobilskoj, IT, tekstilnoj i prehrambenoj industriji kao najrazvijenijim granama regije.

Održan je i partnerski sastanak na temu daljnjih aktivnosti projekta Monitoris3 kojemu je cilj razmjena iskustava nadzornih mehanizama, indikatora i metodologija usmjerenih ka unapređenju realizacije instrumenata u okvirima strategija pametnih specijalizacija u regijama.

Projekt Monitoris3 vrijedan je 1.395.103 eura, dok je proračun Regionalne agencije DUNEA 160.138 eura, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Transnacionalni program Europa osigurano je 85 posto sredstava proračuna. Nositelj projekta je Inovacijska agencija Galicije i trajat će do prosinca 2021.

InterregEurope2

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.