Pokreće se projekt Centra za ranu intervenciju na području doline Neretve

 centar

Povodom prijave projekta 'Centar za ranu intervenciju na području doline Neretve' sastanak su održali župan Nikola Dobroslavić, sa zamjenicom Žaklinom Marević i ravnateljicom Regionalne agencije DUNEA Melanijom Milić, te gradonačelnikom grada Metkovića Daliborom Milanom, predstavnikom Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj Metković Nikolom Popovcem i predstavnicom Centra za socijalnu skrb Metković Višnjom Gabrić.

Projekt 'Centar za ranu intervenciju na području doline Neretve' prijavit će se u sklopu Poziva 'Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije-2.faza', a Regionalna agencija DUNEA bit će zadužena za pripremu projekta.

Osnivanjem Centra uredit će se i opremiti prostori u kojem će se djeci rane razvojne dobi (od 0 do 3 godine i od 4 do 7 godina) pružiti cjeloviti pristup terapijske podrške, što će u konačnici doprinijeti razvoju sustava podrške socijalnih usluga u zajednici na višoj razini.

Dogovoreno je da će nositelj projekta biti Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković, koja imaju potreban operativni i institucionalni kapacitet, dok su ključni partneri u projektu Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Metković i Centar za socijalnu skrb Metković. Na sastanku se razgovaralo o rješenju problema za djecu s potrebama, kroz uspostavljanje socijalne infrastrukture u vidu uređenja i opremanja prostora u Dnevnoj bolnici za djecu rane razvojne dobi, omogućavanjem stručne podrške i terapijske rehabilitacije, te nabavom dijagnostičke i didaktičke opreme.

Ukupan raspoloživi iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 616.200.000,00 kuna, a financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.