Donesena odluka o preporučenom početku berbe mandarina

mandarine1

U Opuzenu je, u ponedjeljak 16. rujna, održana radna sjednica Povjerenstva za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj je donesena odluka o preporučenom datumu početka berbe.

Radna sjednica bila je proširena predstavnicima Otkupnih centara iz doline Neretve, predstavnicima Državnog inspektorata poljoprivredne i fitosanitarne  inspekcije te predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva. Jednoglasnom odlukom utvrđeno je da se za sorte zorica rana, ichimaru i iwasaki preporuča datum početka berbe 25. rujna 2019. godine.

Podsjetimo, Župan Nikola Dobroslavić imenovao je Povjerenstvo za mandarine kako bi se prepreke u proizvodnji, plasmanu i promociji mandarina što brže i kvalitetnije otklonile, a jedna od članica Povjerenstva je i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA, Melanija Milić.

Vezane vijesti:

Povjerenstvo za mandarine usvojilo mjere za poboljšanje plasmana mandarina u 2019. godini

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.