Započela provedba projekta WINTER MED - Mreža zimskih otoka za cjelogodišnja turistička iskustva na Mediteranu

wintermedglavna

Predstavnice Regionalne agencije DUNEA, Gorana Margaretić i Ivana Prce, sudjelovale su 5. i 6. veljače, u Firenci na prvom sastanku projekta "Mreža zimskih otoka za cjelogodišnja turistička iskustva na Mediteranu - WINTER MED".

Na kick - off sastanku bili su projektni partneri iz pet mediteranskih zemalja, Grčke, Italije, Španjolske, Francuske i Hrvatske, a uz Regionalnu agenciju DUNEA i Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, Hrvatska turistička zajednica predstavlja važnog pridruženog partnera.

Cilj projekta je promicanje održivog i odgovornog cjelogodišnjeg turizma na mediteranskim otocima uz istodobnu valorizaciju i očuvanje kulturne i prirodne baštine. Kroz projekt će se izraditi zajednička strategija upravljanja turizmom na mediteranskim otocima uključenim u projekt, a na pilot područjima (Dubrovačko-neretvanska županija, Cipar, Korzika, Balearsko, Egejsko i Toskansko otočje) će se izraditi lokalni akcijski planovi s ciljem izrade nove turističke ponude koja će omogućiti odvijanje turističkih aktivnosti i u zimskim mjesecima uvažavajući okolišne, sociokulturne i ekonomske aspekte razvoja turizma, osiguravajući tako njegovu dugoročnu održivost.

Ukupna vrijednost projekta WINTER MED je 2 milijuna i 650 tisuća eura, a 85 posto bespovratnih sredstava osigurano je kroz Europski fond za regionalni razvoj.

                                                                           wintermed logo

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.