Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU najavilo isplatu EU sredstava i produljenje trajanje projekata

eu flag

Vlada je u prvoj fazi donijela paket od 63 mjere kojima se ide prema gospodarstvenicima. Te mjere pretpostavljaju da kriza neće trajati duže od tri mjeseca, ali u slučaju da potraje Vlada će napraviti novi paket mjera, rekao je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić gostujući u emisiji Dobro jutro Hrvatska.

- Ovaj paket mjera trebao bi osigurati likvidnost gospodarstva, pristup jeftinijim kreditima i očuvanje radnih mjesta. Osiguravamo potporu putem HZZ-a, dio se financira iz EU socijalnog fonda, da za sve zaposlene tvrtke koje su u ugrozi i imale su pad prometa više od 20 posto ili očekuju taj pad mogu dobiti minimalnu plaću za sve zaposlene u tvrtki, rekao je.

Ministar Pavić rekao je da su tijeku projekti kojima će se iz EU fondova kupiti različita sredstva za opremu bolnica kao što su respiratori. Naglasio je i da su upravo EU sredstva najviše financirala razvoj zdravstva, te da je preko 1,7 mlrd otišlo za uređenje bolnica i opremu.

Osvrnuo se i na izgradnju bolnice u Blatu te rekao da su za taj projekt osigurana sredstva za tehničku dokumentaciju i da taj projekt je dogovorena stvar. 

- Ministarstvo zdravstva dobilo je sredstva iz tzv. tehničke pomoći i taj projekt ide dalje, rekao je ministar Pavić te dodao i da se svakako mora poboljšati stanje bolnica u smislu sigurnosti, a i da nove bolnice koje će se graditi morat će imati bolje standarde kako se ne bi ponovio nedjeljni scenarij.  

Gostovanje ministra Pavića možete pogledati na poveznici. 

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžba i vidljivost projekta 'Znanjem do EU fondova'.

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.