CREATURES

Naziv projekta: Promocija kreativnog turizma kroz uspostavu iskustvenih i održivih ruta 

Akronim: CREATURES

Program: Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014.-2020.

Nositelj projekta: Grad Bologna (IT)

Projektni partneri: Regionalna agencija DUNEA (HR), Autonomna regija Friuli Venezia Giulia (IT), Institut za urbano planiranje Republike Slovenije (SI), Znanstveni park Patras (GR), Ekonomski fakultet u Ateni (GR), Regionalni direktorata za kulturu Vlöre (AL), Ekonomski fakultet u Sarajevu (BA)

Pridruženi partneri: Udruženje kulturnih i kreativnih industrija Clust-ER (IT), Fondacija putevi mira Soče (SI), Ministarstvo kulture Republike Slovenije (SI), Komora Achaia (GR), Lokalna ekonomska razvojna agencija AULEDA (AL), Sarajevska regionalna razvojna agencija (BA)

Trajanje projekta: 1/3/2020. – 31/8/2022.

Proračun projekta: 13.915.444,71 HRK (85% sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj)

Proračun DUNEA-e: 1.683.675,24 HRK

Opis projekta:

Projekt CREATURES osmišljen je s ciljem jačanja veze poduzetnika (posebno mikro, malih i srednjih poduzetnika i start-upova) koji se bave kreativnim i kulturnim industrijama i sektora očuvanja kulturne baštine i održivog turizma; unapređenja strategije i politike za podršku kreativnim i kulturnim industrijama, kulturnoj baštini i održivom turizmu; diversifikacije i uvođenja inovacija u održivu turističku ponudu na području programa ADRION.

U sklopu projekta će se izraditi preporuke za unapređenje politika za jačanje veze kreativnih i kulturnih industrija poduzetnika i očuvanja kulturne baštine na županijskoj, nacionalnoj i nadnacionalnoj razini, a proces će voditi Regionalna agencija DUNEA. Prijedlozi politika će se primijeniti akcijskim planom na lokalnoj razini.

Akcijski plan uključit će osmišljavanje minimalno dvije kreativne rute koja će povezati najatraktivnije primjere kreativnih i kulturnih industrija u svrhu očuvanja baštine i ugradnju multimedijalnih instalacija. Ture će se testirati kako bi u najvećoj mjeri doprinijele povećanju sadržaja za mlade turiste. Sve ture će biti aktivirane i predstavljene kroz mobilnu aplikaciju CreaTourES. Isto tako, lokalnim KKI poduzetnicima će biti dostupno sudjelovanje u međunarodnom programu za ubrzanu podršku.

Kroz projekt Creatures blisko će se surađivati s lokalnim stručnjacima koji djeluju u kulturnim organizacijama, znanstvenicima koji se bave pitanjima baštine, organizatorima kulturnih događanja, umjetnicima i poduzetnicima iz sektora kreativnih i kulturnih industrija kako bi se ojačala njihova uloga u očuvanju baštine i održivom turizmu. U projekt će tako biti uključeno više od 1200 poduzetnika, 280 jedinica lokalne samouprave, 20 regija/županija, 15 nacionalnih vlasti i 50 organizacija i/ili udruženja za podršku poduzetnicima.

Projekt je ugovoren kroz Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014.-2020. (INTERREG ADRION) i sufinanciran je 85 posto sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Facebook stranica projekta CREATURES

CREATURES_CCI Good Practices E-Catalogue

CREATURES_CCI State of Play in the ADRION region

Logo projekta CREATURES financiranom iz programa Interreg Hrvatska Italija

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.