CO-EVOLVE

Program: Transnacionalni program Mediteran

Nositelj projekta: Periferija Istočne Makedonije i Trakije, GRČKA

Trajanje: 12/2016- 12/2019

Proračun: € 3.000.000,00 (DUNEA proračun: € 215.000,00 )

Opis projekta:

Cilj projekta je podizanje svijesti, analiza i promicanje suradnje različitih ljudskih aktivnosti i prirodnih sustava u obalnim područjima s viskom stopom turizma i/ili visokim turističkim potencijalom, koji se suočavaju s učincima klimatskih promjena.

Prijetnje i mogućnosti za ko-evoluciju razmatrat će se na razni Mediterana, na temelju postojećih studija i novih analiza. Na lokalnoj razini, kreirat će se integrirani planovi i aktivnosti upravljanja pilot područjima na principima integracije obale, zaštite i upravljanja obalom. Pilot područje za provedbu aktivnosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je delta rijeke Neretve.
Na projektu sudjeluju partneri iz međunarodnih europskih insitucija (Conference of peripheral maritime regions of Europe, Priority Actions Programme Regional Activity Centre) te iz Grčke (Region of East Macedonia and Thrace, University of Thessaly), Italije (National Research Council - Institute of Marine Sciences, Emilia-Romagna Region, IUAV University of Venice, Po Delta Park Veneto Region Authority), Španjolske (FEPORT - Port Institute for Studies and Cooperation of the Valencia Region), Francuske (Department of Herault) i Hrvatske. Uz Regionalnu razvojnu agenciju DUNEA-u, hrvatski partner na projektu je Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije.

Ukupan proračun projekta je € 3.000.000,00 Iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 85% sredstava proračuna odnosno € 2.559.000,00.

Više o projektu možete saznati na projektnoj web stranici.

Logotip programa Interreg Meditaran - Co-evolve

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.