Imate projektnu ideju? Prijavite je u par koraka...

MONITORIS3

 

Razmjena iskustava nadzornih mehanizama, indikatora i metodologija usmjerenih ka unapređenju realizacije instrumenata u okvirima strategija pametnih specijalizacija u regijama

Program: Transnacionalni program Europa

Nositelj: GAIN, Inovacijska agencija Galicije, Španjolska

Trajanje: 01/2017 – 12/2021

Proračun: € 1.395.103,00 (DUNEA proračun € 160.138,00)

 

Strategije pametne specijalizacije donesene na nacionalnim i regionalnim razinama suočavaju se s izazovom kvalitetnog praćenja njihove provedbe, tj. kako primijeniti sustavni pristup nadzora temeljen na stvarnim podatcima kako bi se definirali ključni indikatori provedbe pametnih specijalizacija te njihova metodologija odabira.
MONITORIS3 projekt za zadatak ima poboljšati provedbu pojedinih instrumenata strategija pametne specijalizacije razmjenom iskustava i znanja. Specifične aktivnosti i rezultati projekta su pregled i analiza strategija i sustava nadzornih mehanizama projektnih partnera koje će se intenzivnim radom radnih skupina unaprijediti definiranjem indikatora uspješnosti provedbe i metodologijom sustavnog praćenja strategija pametnih specijalizacija.
DUNEA u projektu sudjeluje zajedno s partnerima iz Španjolske (Galician Innovation Agency - GAIN), Rumunjske (Regional Development Agency of the West Region Romania – WRDA), Portugala (Norte Regional Coordination and Development Commission, National Innovation Agency) Italije (Veneto Region – Research and Innovation Section) i Norveške (Nordland County Council), a na području Dubrovačko-neretvanske županije će se koncentrirati na aktivnosti organizacije i rada Centra kompetencija za agrume.

Ukupan proračun projekta je € 1.395.103,00. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 85 % sredstava proračuna, odnosno € 1.176.593,00.
Više o projektu možete saznati na projektnoj web stranici: https://www.interregeurope.eu/monitoris3/

 InterregEurope2

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem