ENTER-transfer

Program: ENTER-transfer
Nositelj: Ekonomski fakultet u Bratislavi
Trajanje: 06/2017-05/2020
Proračun: €2.033.162,35 (DUNEA proračun €187.630,50)

Glavni izazov projekta ENTER – transfer je bolje pozicioniranje središnje Europe na ekonomskom i socijalnom tržištu, kako bi je učinili konkurentnijom prema drugim zemljama. Prijenos poslovanja jedna je od kritičnih faza razvoja u životnom ciklusu nekog poduzeća. Svakih nekoliko godina poduzeća nestaju i propadaju zbog nemogućnosti pronalaska i zaposlenja osoba koje će ga preuzeti i voditi. Jedna od odgovornosti je i briga za održivost poslovanja, a time i očuvanje stečenog kapitala, radnih mjesta i društvene vrijednosti.

ENTER-transfer za cilj ima olakšati „poslovno prebacivanje-prijenos“ poslovanja na državnoj i međudržavnoj razini. Projektom bi se razvila nova inovativna sredstva i IT usluge koje bi pomagale u navedenom prijenosu. Također, projektom će se napraviti web platforma na kojoj će se nalaziti sva potrebna dokumentacija, smjernice, vodiči i strategije koji bi pomogle da prijenos što bolje i lakše prođe. U suradnji s našim partnerima želimo omogućiti mladim poduzetnicima da kroz razne edukacije i radionice razviju potrebna znanja i vještine kako bi uspješno preuzeli poslovanje.

Regionalna agencija DUNEA u projektu sudjeluje s partnerima iz Slovačke (Ekonomická univerzita v Bratislave, Inovačné partnerské centrum), Češke (Vysoká škola ekonomická v Praze, Jihočeský vědeckotech nický park), Austrije (FH OÖ Forschungs und Entwicklungs GmbH, Business Upper Austria – OÖ Wirtschaftsa gentur GmbH) i Poljske (Instytut Technologii Eksploatacji-Państwowy Instytut Badawczy). Ukupna vrijednost projekta je €2.033.162,35, a proračun Razvojne agencije DUNEA je €187.630,50.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem