Održan sastanak na temu budućih aktivnosti Predstavničkog ureda DNŽ u Bruxellesu

nikolina brisel

U palači Ranjina održan je sastanak o budućim aktivnostima Predstavničkog ureda Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu, a jedna od tema sastanka bio je nastavak karijere voditeljice Ureda, Nikoline Trojanović, koja prelazi u glavnu upravu Europske komisije za proračun. 

Na sastanku su, uz župana Nikolu Dobroslavića i voditeljicu ureda, sudjelovali i Melanija Milić, ravnateljica Regionalne agencije DUNEA, Karmen Kutnjak, direktorica Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije te Luka Vidak, savjetnik za međunarodnu suradnju Dubrovačko-neretvanske županije. 

Župan Dobroslavić zahvalio se voditeljici ureda na dosadašnjem radu, te je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo činjenicom da su naši kadrovi prepoznati na razini institucija Europske unije. Na sastanku se potom raspravljalo o daljnjim koracima Predstavničkog ureda nakon COVID-19 pandemije. Župan je, između ostalog, posebno naglasio da je kroz Predstavnički ured DNŽ više od 80 studenata iz Dubrovačko-neretvanske imalo priliku sudjelovati u stručnoj praksi i iz prve ruke upoznati se s radom EU institucija što je značajna prilika za mlade obrazovane ljude.

Predstavnički ured DNŽ u Bruxellesu uspostavljen je 2010. godine s ciljem promoviranja i zastupanja interesa Dubrovačko-neretvanske županije u političkom i gospodarskom središtu Europske unije. Ured već deset godina obavlja informativne i promotivne aktivnosti, prikuplja relevantne informacije o programima Europske unije, europskom zakonodavstvu kao i o raznim događajima u institucijama EU koje su od važnosti za Dubrovačko-neretvansku županiju.

Uz informativne i promotivne aktivnosti, kroz mreže regionalnih ureda, Predstavnički ured DNŽ sudjeluje u traženju projektnih partnera za ostvarivanje projektnih ideja i uključivanju u projekte koje provode drugi regionalni predstavnički uredi u Bruxellesu.

 

     logotipi vidljivost

 

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'.

 

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.