DUNEA I UNIDU Inovativnom tehnologijom protiv globalnog ekološkog problema

marlesskickoff

Provedba projekta MARLESS, punog naziva 'MARine Litter cross-border awarenESS and innovation actions', službeno je započela online kick-off sastankom održanim 28. i 29. srpnja.

Zahvaljujući ovom projektu, za područje Dubrovačko-neretvanske županije osigurano je 4,5 milijuna kuna, a Regionalna agencija DUNEA i Sveučilište u Dubrovniku dio su partnerskog konzorcija.

Regionalna agencija DUNEA u projektu će imati fokus na podizanju razine svijesti o problematici otpada u moru i golemim rizicima koje ono donosi, kroz organizaciju brojnih događanja i aktivnosti, dok će Sveučilište u Dubrovniku, kao stručno i znanstveno tijelo, doprinijet projektu kroz interdisciplinarni pristup snaga Odjela za informatiku i računarstvo te Odjela za akvakulturu u osmišljavanju robota koji identificira, prikuplja i razvrstava otpada s površine mora.

Na prvom radnom sastanku ovom su prilikom predstavljeni svi radni paketi, definirano projektno upravljačko tijelo i predstavljen plan provedbe s ciljem ostvarenja projektnih rezultata. U ime Regionalne agencije DUNEA na sastanku je sudjelovala voditeljica projekta Iva Pozniak, te stručni sveučilišni projektni tim, s Marinom Brailo Šćepanović, voditeljicom projekta za Sveučilište u Dubrovniku.

Hrvatske i talijanske regije, među kojima je i Dubrovačko-neretvanska županija, surađivale su kako bi definirale projekte strateške važnosti za obje zemlje, među kojima je otpad u moru prepoznat kao jedan od ključnih problema.

Projekt MARLESS prijavljen je i odobren kroz strateški poziv programa INTERREG Italija-Hrvatska 2014-2020., a nositelj projekta je Regionalna agencija za zaštitu okoliša i prevenciju regije Veneto uz još 12 regionalnih i nacionalnih partnera s hrvatske i talijanske strane.

Ukupna vrijednost projekta je 31.835,445,00 milijuna kuna, od kojih 85 posto u iznosu od 27.060,128,00 milijuna kuna sufinancira Europski fond za regionalni razvoj, a predviđeno trajanje projekta je do prosinca 2022. godine.

logomarless

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.