DUNEA predstavila projekt Most u emisiji 'Eko Neretva'

mostradiopl15

Predstavnici Regionalne agencije DUNEA, Antonija Odak i Petar Maleta, predstavili su projekt Most u emisiji „Eko Neretva“, koju emitira radio postaja Ploče. 

Radio postaja Ploče prati lokalne vijesti i događanja na području cijele doline Neretve te su 25. kolovoza ugostili članove projektnog tima projekta MoST s ciljem predstavljanja problema prodora slane vode u obalne vodonosnike kojim je dolina Neretva izrazito pogođena. U svom gostovanju istaknuli su brojne projektne aktivnosti koje vode smanjenju niza negativnih posljedica za poljoprivrednu proizvodnju i okoliš koje nastaju uslijed štetnog djelovanja morske vode.

U uvodnom dijelu emisije Antonija Odak, viša stručna suradnica za pripremu i provedbu EU projekata, predstavila je rad Regionalne agencije DUNEA te stručne, tehničke i operativne kapacitete koje posjeduje agencija uz dugogodišnje iskustvo u pripremi i provedbi EU projekata. Također, predstavila je i važnost novougovorenih inovativnih projekata DUNEA-e u području zaštite okoliša, projekte MARLESS i SEACLEAR.

Maleta je istaknuo projektne partnere te se osvrnuo na Info dan na kojem će se ključnim dionicima s područja doline Neretve predstaviti aktivnosti, ciljevi i rezultati projekta MoST. Organizacija Info dana i posjet pilot području planirana je u rujnu ove godine.

mostradiopl

Dr.sc. Veljko Srzić, član projektnog tima, s Fakulteta građevinarstva,arhitekture i geodezije u Splitu telefonski se javio u emisiju te je detaljno opisao geofizička istraživanja koja provode u suradnji s ostalim hrvatskim partnerima na odabranim lokalitetima, kao i laboratorijske i numeričke eksperimente koje će fakultet provesti.

Regionalna agencija DUNEA na projektu sudjeluje s partnerima iz Italije: Nacionalno vijeće za istraživanja, Upravno tijelo za sanaciju zemljišta – Adige Euganeo, Regija Veneto i Hrvatske: Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu Hrvatske vode. Projekt vrijedan nešto više od dva i pol milijun eura ugovoren je u sklopu programa Interreg Italy – Croatia 2014. – 2020. uz stopu sufinanciranja bespovratnih sredstava od 85 posto. Proračun Regionalne agencije DUNEA iznosi 120 tisuća eura.

logo most

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.