Otvoren natječaj “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva”

Knjige, školski pribor i jabuka na stolu

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je Otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2020. – 2021.)“.

Otvoreni trajni poziv za dostavu projektnih prijedloga usmjeren je na ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u osnovnim školama. Ciljane skupine Poziva su djeca koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva te koja su polaznici obveznog osnovnoškolskog programa i definirana su kao najpotrebitija prema kriterijima partnerskih organizacija.

Prihvatljivi prijavitelji: Pravne osobe - javna tijela i to: jedinice lokalne ili regionalne (područne) samouprave osnivači javnih osnovnih škola, prema Odluci Vlade Republike Hrvatske o donošenju Mreže osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova i programa obrazovanja (Prilog 1.točka 1. Osnivačiosnovnih škola u Republici Hrvatskoj)(„Narodne novine“, broj: 70/11, 62/17, 86/18).

Prihvatljivi partneri: Prijavitelj je obavezan prijaviti projektni prijedlog na Poziv isključivo u partnerstvu, i to s najmanje jednom javnom osnovnom školom koja može, ali ne mora nužno biti osnovana od strane prijavitelja tog projektnog prijedloga (vodeće partnerske organizacije).

  • Obavezno partnerstvo: javne osnovne škole sa sjedištem u jedinicama područne (regionalne) razvrstanim kao područja s indeksom razvijenosti ispod 105% (skupina I., II. i III. sukladno Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti.
  • Neobavezno partnerstvo: javna tijela (jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave) - osnivači javnih osnovnih škola koje se nalaze u jedinicama područne (regionalne) samouprave razvrstanim kao područja s indeksom razvijenosti ispod 105% (skupina I., II. i III.sukladno Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti.

Prihvatljive aktivnosti: Materijalna deprivacija tipa 1 (MD1) – Nedostatak hrane i Podjela obroka ciljnoj skupini po utvrđenoj cijeni jednog školskog obroka po učeniku u iznosu od 5,47 kuna.

Financiranje: Najniži iznos potpore: 200.000 HRK, najviši iznos potpore: 1.000.000 HRK, intenzitet potpore: do 100% prihvatljivih troškova. Rok za podnošenje prijava: od 12. listopada 2020. godine do iskorištenja raspoloživih sredstava, odnosno do 31. ožujka 2021. godine.

Logotip europskih i strukturnih fondova

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.