Regionalna agencija DUNEA sudjelovala na sedmim danima kreativnih i kulturnih industrija

Franica Miloš predstavlja projekt Creatures

Regionalna agencija DUNEA predstavila je projekt CREATURES „Promocija kreativnog turizma kroz uspostavu iskustvenih i održivih ruta“ na taraci Umjetničke galerije Dubrovnik u sklopu “Dana kreativnih i kulturnih industrija” i okruglog stola na temu „Kultura u virtualnom svijetu“.

Franica Miloš, voditeljica Odjela za pripremu i provedbu EU projekata iz Regionalne agencije DUNEA, istaknula je kako je projekt CREATURES osmišljen s ciljem jačanja veze poduzetnika (posebno mikro, malih i srednjih poduzetnika i start-upova) koji se bave kreativnim i kulturnim industrijama i sektora očuvanja kulturne baštine i održivog turizma, unapređenja strategije i politike za kreativne i kulturne industrije i diversifikacije i uvođenja inovacija u održivu turistički ponudu. Naglasak u provedbi projekta je na poticanju znanja, inovacija i tehnologije u interpretaciji, valorizaciji i promociji baštine kroz nove turističke proizvode za mlade turiste. Snimku predstavljanja projekta možete pogledati na službenoj facebook stranici Dana kreativnih i kulturnih industrija.

Dane kreativnih i kulturnih industrija organiziraju Dubrovačka razvojna agencija DURA i Grad Dubrovnik pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Manifestacija se održava od 26. do 28. studenog 2020. u suradnji s institucijama iz kulturnog i kreativnog sektora, udrugama civilnog društva i pojedincima iz kulturnog, kreativnog i umjetničkog područja djelovanja s ciljem podizanja svijesti o važnosti stvaranja klastera kako bi potaknula kreativne pojedince da razvijaju nove ideje i poruke kojim će djelovati na društveno umrežavanje i razmjenu iskustava te time doprinijeti razvoju poduzetništva u području kreativnih industrija.

Franica Miloš predstavlja projekt Creatures

U sklopu projekta CREATURES izradit će se preporuke za unapređenje politika za jačanje veze kreativnih i kulturnih industrija poduzetnika i očuvanja kulturne baštine na županijskoj, nacionalnoj i nadnacionalnoj razini, a proces će voditi Regionalna agencija DUNEA. Prijedlozi politika će se primijeniti akcijskim planom na lokalnoj razini.

Proračun Regionalne agencije DUNEA je 1,6 milijuna kuna dok je ukupan proračun projekta 13,9 milijuna kuna. Osim Regionalne agencije DUNEA, u projektu sudjeluju Autonomna regija Friuli Venezia Giulia (IT), Institut za urbano planiranje Republike Slovenije (SI), Znanstveni park Patras (GR), Ekonomski fakultet u Ateni (GR), Regionalni direktorata za kulturu Vlöre (AL), Ekonomski fakultet u Sarajevu (BA). Projekt je ugovoren kroz Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje INTERREG ADRION i sufinanciran je 85 posto sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. CREATURES se provodi od ožujka 2020. do kolovoza 2022. godine.

Novosti projekta mogu se pratiti na Facebook stranici projekta.

Logo Adrion Enviroment CREATURES 11 1

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.