PROJEKT PRIPREMILA DUNEA Napreduju radovi na Dnevnoj bolnici Metković

Gradilište dnevne bolnice u Metkoviću

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom obišao je radove na projektu izgradnje Dnevne bolnice Metković, a u obilasku su sudjelovali i saborski zastupnik Branko Bačić, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić te ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac sa suradnicima.

Projekt Dnevne bolnice pripremala je Regionalna agencija DUNEA, a obuhvaća rekonstrukciju i dogradnju zgrade Općinskog suda u Dnevnu bolnicu Metković – podružnicu Opće bolnice Dubrovnik u kojoj će se omogućiti specijalistički pregledi u područjima interne medicine, ginekologije, kirurgije, psihijatrije i pedijatrije. Osim navedenog uključuje i uređenje Dnevne bolnice u Dubrovniku. Projekt vrijedan 50 milijuna kuna sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je Dnevna bolnica važan projekt za zdravstvo u Neretvi, a dodao je i kako u Županiji ustraju i na uspostavljanju Hitne helikopterske medicinske službe. „Lijepo je vidjeti da radovi napreduju i da će liječnici imati moderne i kvalitetne uvjete za rad. To je jedan od segmenata za bolje zdravstvo u Županiji. Poznato je da mi ustrajemo i na organizaciji Hitne helikopterske medicinske službe i želimo da ona ima sjedište u dolini Neretve te da tako postignemo tzv. zlatni sat. Vjerujem da ćemo, u suradnji s Vladom RH i Ministarstvom zdravstva u tome i uspjeti“, rekao je Dobroslavić.

Obilazak gradilšta dnevne bolnice u Metkoviću

Saborski zastupnik Branko Bačić kazao je ovom prilikom da radovi na Dnevnoj bolnici i početak radova na aglomeraciji Metković pokazuju da je Grad Metković, ali i cijela Dubrovačko-neretvanska županija jedno veliko gradilište. Svi ti projekti realiziraju se s velikim naporima i zalaganjem, kako gradonačelnika Milana, tako i župana Dobroslavića. Vrlo je važno što su svi ti projekti došli u fazu realizacije i što će gotovo 50 tisuća građana doline Neretve, od idućega ljeta, imati bolju i kvalitetniju zdravstvenu skrb“, kazao je Bačić.

Također, važnost ovog projekta za Metković, ali i za cijelu Neretvu potvrdio je i gradonačelnik Dalibor Milan: „Dnevna bolnica je jedan zaista značajan projekt za građane Metkovića. Iako su mnogi govorili da Dnevne bolnice u Metkoviću nikada neće biti, danas svjedočimo tome da će ona vrlo brzo biti gotova. Svi znamo da je građanima doline Neretve vrlo bitna bolnica ovakvoga tipa, jer je najbliža bolnica udaljena stotinjak kilometara, što je poseban problem u ljetnim mjesecima. Projekt Dnevne bolnice riješit će taj problem i omogućiti kvalitetniju zdravstvenu skrb za sve naše sugrađane“, naglasio je Milan.

Tom prilikom je ravnatelj OB Dubrovnik kazao kako radovi dobro napreduju, planiranom dinamikom te je planirani završetak 1. studenog 2021. 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.