DUNEA na panel raspravi u Šibeniku istaknula ključne sektore razvoja za Dubrovačko-neretvansku županiju

Bruno Bebić s govornicima na panel raspravi

Zamjenik ravnateljice Regionalne agencije DUNEA, Bruno Bebić, sudjelovao je u panel raspravi u sklopu programa Otvorenih vrata Adriatic Business Centra (ABC) koju je organizirala Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Panel rasprava na temu razvojnih izazova i prilika za Jadranske regije održala se posljednjeg dana programa, a uz Regionalnu agenciju DUNEA, u raspravi su sudjelovali i regionalni koordinatori Zadarske, Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske županije.

Pored uvodnog dijela o primjeni koncepta pametne specijalizacije kao metodologiji razvoja, bilo je rasprave o primjeni pametnih rješenja na lokalnoj i regionalnoj razini, o iskustvima, izazovima i problemima s kojima su se regionalni koordinatori susretali u sklopu EU financijske perspektive 2014-2020, te očekivanjima za nadolazeću EU perspektivu 2021-2027.

Bruno Bebić

Bebić je posebno istaknuo ključne sektore razvoja za našu županiju na čelu s turizmom, odnosno primjere uspješnih razvojnih projekata koje integriraju turizampoljoprivredute bogatu riznicu kulturne i prirodne baštine. Također, detaljnije se osvrnuo na razvojne potencijale i prepreke koje predstoje u kontekstu digitalne tranzicije za područje Dubrovačko-neretvanske županije, poput uspostave širokopojasne infrastrukture, primjene pametnih rješenja, boravak 'digitalnih nomada' i nadalje. 

Višednevni program Otvorenih vrata, pored svečanog otvorenja i navedene panel rasprave prethodno je uključivao i brojne druge rasprave i radionice o temama kao što su brendiranje poduzeća, obrta i OPG-ova, potencijali kulturnih – kreativnih industrija, te zelena i digitalna tranzicija. Razvojna Agencija Šibensko-kninske županije idejni je začetnik i upravitelj projekta Adriatic Business Centra koji će aktivno pružati usluge poslovnog i projektnog savjetovanja, marketinga, brendiranja i dizajna za sve zainteresirane korisnike iz javnog i privatnog sektora na području Jadranske Hrvatske.

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.