ZLATNA NARANČA Odabrani najbolji primjeri ruralnog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji za 2021. godinu

 

kolaž fotografija za zlatnu naranču

Proces odabira kandidata za nagradu 'Zlatna naranča' - najbolji primjeri ruralnog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, uspješno je završen za 2021. godinu.

Naime, Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna agencija DUNEA, nagradu 'Zlatna naranča' kontinuirano provode od 2015. godine, ali zbog pandemije koronavirusa u 2020. godini nije bilo obilazaka kandidata, a time i priznanja i zaslužene promocije najizvrsnijima.

Na natječaj je u 2020. godini prijavljeno rekordnih 35 poslovnih subjekata s područja cijele Županije, te je ocjenjivačka komisija, koju odlukom župana Nikole Dobroslavića čine predstavnici Upravnog odjela za gospodarstvo i more DNŽ, Turističke zajednice DNŽ, HGK - županijske komore Dubrovnik te Regionalne agencije DUNEA, u dva kruga izbora odabrala najbolje primjere ruralnog turizma.

Na temelju pristiglih prijava i popratne dokumentacije odabrano je sedam finalista u prvom krugu ocjenjivanja. U drugom krugu, komisija 'Zlatne naranče' kao i predstavnici povjerenstva za izbor kandidata za nacionalnu nagradu 'Suncokret ruralnog turizma', obišli su finaliste s otoka Korčule i Lastova, Neretve, Pelješca i grada Dubrovnika.

Provjerom na terenu odabrano je pet najboljih - prva tri mjesta nagrade 'Zlatna naranča' te dvoje dobitnika u posebnim kategorijama 'Atrakcije u ponudi ruralnog turizma’ te ‘Tradicijski proizvod'. Pobjednicima će, uz statuu Zlatne naranče i povelju, biti uručeni i novčani iznosi od 2.000 do 5.000 kuna za unapređenje svog poslovanja, a svečana dodjela planirana je za idući tjedan, kad će biti poznata i imena nagrađenih.

Podsjetimo, nagradu ‘Zlatna naranča’ za 2019. godinu osvojila je 'Konoba Maha' s otoka Korčule, dok je drugo mjesto pripalo OPG-u Marin Knez s Pobrežja, a Agroturizam Kapor iz Orebića osvojio je treće mjesto. Posebnu nagradu u kategoriji ‘Atrakcije u ponudi ruralnog turizma’ za 2019. godinu zaslužili su Etnografska zbirka Barilo smještena u samom centru Blata, te Školjkarstvo Antonio iz Zamasline. Nagradu za ‘Tradicijski proizvod’ 2019. dobio je OPG Anica Bažika iz Lumbarde, vlasnici oznake Hrvatski otočni proizvod.

ZlatnaNaranca2

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.