Obilježavanje Međunarodnog dana mladih – DUNEA predstavila mladima Europe Direct DNŽ

Prezentacija 12.08.

Regionalna agencija DUNEA koja je nositelj projekta Europe Direct Dubrovačko-neretvanske županije zajedno s projektnim partnerom ESN, u Centru za mlade Dubrovnik obilježila je 12. kolovoza Međunarodni dan mladih kroz prezentiranje rada mreže Europe Direct, kao i programa Konferencije o budućnosti Europe.

Dan mladih kontinuirano se obilježava već više od 20 godina čime se potiče mlade na aktivizam, te razvijanje potencijala koji doprinose pozitivnim promjenama i razvoju društva. U sklopu programa Dana mladih „Budućnost je tu – a di si ti?“ predstavnici Regionalne agencije DUNEA, Bruno Bebić i Ana Dragobratović, iznijeli su aktivnosti mreže Europe Direct DNŽ.

Europe Direct DNŽ član je mreže Europe Direct Hrvatska, a koja je dio sveeuropske mreže centara. Svrha centara je približavanje Europe lokalnoj zajednici, informiranje građana, te poticanje na aktivno sudjelovanje u raspravama o budućnosti Europske Unije. Također, aktivno djeluje i u organiziranju i provođenju radionica sa ciljem informiranja javnosti o aktualnostima na razini EU-a.

Pored upoznavanja s radom mreže, član ESN-a Boris Gluhan predstavio je Konferenciju o budućnosti Europe koja ima za cilj pokretanje široke i otvorene političke rasprave o budućnosti Europske Unije. Konferencija kroz niz javnih rasprava omogućuje građanima iznošenje ideja i izradu prijedloga za stvaranje budućih strategija EU-a. Sastavni dio Konferencije je višejezična digitalna platforma na kojoj građani mogu razmjenjivati ideje, povezivati se, te predlagati rješenja i inicijative, a svečano je otvorena 9. svibnja u Europskom parlamentu u Strasbourgu.

Logo Europe direct DNŽ

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.