DUNEA nazočila konferenciji 'Izvrsnost u turizmu'

 izvrsnost u turizmu

Dvodnevna konferencija pod nazivom 'Izvrsnost u turizmu' održana je u Hotelu Lapad u Dubrovniku 26. i 27. kolovoza 2021. Konferenciju usmjerenu na buduće strateške ciljeve dubrovačkog turizma organizirao je Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik u suradnji s Dubrovačko – neretvanskom županijom i Ministarstvom turizma i sporta. Svečanosti otvaranja nazočio je župan Nikola Dobroslavić sa savjetnicom Žaklinom Marević, kao i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić, dok su predstavnici DUNEA-e sudjelovali i na radnom dijelu konferencije.

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je kako je Centar kompetentnosti strateški važan projekt za našu županiju i turizam.
'On je započeo proglašenjem Turističke i ugostiteljske škole Centrom kompetentnosti, a nakon toga smo putem natječaja dobili 102 milijuna kuna, a od toga 30 milijuna kuna ide u obnovu Vile Čingrije, Garišta, Turističke i ugostiteljske škole i nabavku opreme. Od tzv. mekih aktivnosti najvažnija je suradnja s gastronomskim centrom u Baskiji koji je jedan od najboljih centara te vrste. Oni su nam najvažniji suradnici pri uvođenju novih iskustava i tehnologije u našu destinaciju”, istaknuo je župan te dodao kako se ubrzo očekuju radovi na Garištu, TUŠ-u i Čingriji za koju je građevinska dozvola pred izdavanjem.'

Gradonačelnik Maro Franković rekao je kako je sada najbolje vrijeme za raspravljati o izvrsnosti u turizmu i njegovoj budućnosti u Dubrovniku, ali i Hrvatskoj.
'Većina će sigurno gledati na ovaj projekt kroz dva infrastrukturna objekta Vile Čingrija i Garišta. Objekti će biti izvrsni, ali ključno je ono što će oni donijeti u budućnosti, a donijet će kvalitetu, ljude koji će moći steći cjeloživotno obrazovanje, napredovati u svojim strukama i kroz to pružati izvrsnost u turizmu. Vjerujem i siguran sam da će Centar kompetentnosti donijeti Dubrovniku pet restorana s Michelinovim zvjezdicama i izvrsnost u svemu', rekao je Franković.

Direktor Baskijskog centra Jose Maria Aicega Zubillaga naglasio je kako im je glavni cilj podijeliti iskustva i znanje u izvrsnosti i inovacijama u gastronomiji.
'Zajedno gradimo obrazovanje budućnosti, treniramo učitelje u novim znanjima, kreiramo nove programe treniramo nove učitelje, nove programe, razvijamo cijeli plan izvrsnosti. Za buduće obrazovanje učenika u ugostiteljstvu i turizmu moramo privući talent u naš sektor, kao i mlade učenike i zadržati ih. Moramo im dati moderno obrazovanje', istaknuo je.

Ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Antun Perušina naglasio je kako je ova konferencija izuzetno važna jer su uspjeli okupiti sve partnere kao i ravnatelje i voditelje regionalnih centara kompetentnosti iz cijele Hrvatske.
'Na taj ćemo se način međusobno dodatno upoznati te izmijeniti znanja i iskustva. Radi se na obrazovnom procesu i svih šest centara u tome mora sudjelovati pa će to u ukupnosti dati jednu kvalitetu obrazovanja kadrova u turizmu i ugostiteljstvu. Da bismo do tih ciljeva došli jedna od karika u lancu je i Vila Čingrija uz Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik. Zgrada je u Garištu nedostatna svojim prostornim kapacitetima, mi ćemo je napraviti ugodnijim prostorom, ali ostaje činjenica da moramo i dalje još intenzivnije raditi na izgradnji nove škole na Babinom Kuku. Nama je cilj bio i bit će proizvesti kadrove za rad u hotelima s pet zvjezdica, a takav kadar lako se kasnije prilagodi i za niže zvjezdice po potrebi', rekao je Perušina.

 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.