Ljeto u Gružu: Poziv na BLUEfasma radionicu u subotu 2. rujna

BLUEfasma radionica

U sklopu programa Ljeto u Gružu, Regionalna agencija DUNEA zajedno sa Sveučilištem u Dubrovniku organizira radionicu izrade nakita od mljevenih ljuštura školjkaša. Radionica će se održati u subotu, 4. rujna u 10 sati u parku Luja Šoletića u Gružu.

Kreativni dio radionice će voditi akademska kiparica Iris Lobaš Kukavičić s Odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku, dok će dr.sc. Marijana Pećarević i dr.sc. Margarita Bego upoznati polaznike radionice s načinom obrade ljuštura mušula i kamenica, te procesom dobivanja smjese koja se može primjenjivati u izradi nakita, suvenira i sl., kao i principima kružne ekonomije i potrebom za korištenjem sirovina iz otpada.

Metoda izrade nakita i suvenira od ljuštura školjkaša razvijena je u sklopu aktivnosti projekta BLUEfasma iz programa Interreg Mediterranean, a koji za cilj ima promociju kružnog gospodarstva u sektorima ribarstva i akvakulture. Regionalna agencija DUNEA u projektu sudjeluje kao jedan od 13 partnera dok je Sveučilište u Dubrovniku u projekt uključeno kao vanjski stručnjak.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se za sudjelovanje na radionici prijave do četvrtka, 2. rujna na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Radionica je namijenjena odraslima, ali se mogu priključiti i djeca od 7 godina i više. Zbog poštivanja aktualnih epidemioloških mjera, broj sudionika je ograničen.

LOGO ERDF BLUEfasma 1 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.