DUNEA organizira partnerski sastanak u sklopu projekta SeaClear

SeaClear

U organizaciji Regionalne agencije DUNEA, u prostorima Studentskog doma u Dubrovniku i Sveučilišnog kompleksa na Bistrini, 15. i 16. rujna održati će se partnerski sastanak projekta SeaClear, trenutno jednog od najzanimljivijih projekata financiranih EU sredstvima.

Fokusna aktivnost je razvoj prototipa autonomnog sustava robota za prikupljanje otpada s morskog dna i iz stupca vode. Projekt su u našu županiju doveli stručnjaci Sveučilišta u Dubrovniku, koji uz Regionalnu agenciju DUNEA u partnerskoj ulozi koordinatora pilot područja, djeluju u konzorciju najcjenjenijih europskih institucija iz sektora robotike.

Kao prateće događanje partnerskom sastanku, Sveučilište u Dubrovniku zajedno sa stručnim dijelom konzorcija, provesti će preliminarna testiranja dijelova autonomnog sustava robota u akvatoriju Lokruma 15. rujna, te u uvali Bistrina 16. rujna.

SeaClear logo 2

HorizonLOGO

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.