Objavljen Pravilnik o provedbi Programa potpore za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi

perad

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Pravilnik o provedbi Programa potpore za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi za razdoblje od 2021. do 2023. godine.

Potpora za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi dodjeljuje se za sufinanciranje uzgoja uzgojno valjanih rasplodnih muških i ženskih kljunova kokoši hrvatice i zagorskog purana upisanih u Središnji popis matičnih jata izvornih pasmina peradi koja se nalaze na poljoprivrednom gospodarstvu korisnika na dan 15. listopada u godini podnošenja zahtjeva za potporu.

Jedinični iznos potpore po kljunu utvrđuje se temeljem ukupnog broja prihvatljivih kljunova za potporu i visine sredstava predviđenih Programom, pri čemu jedinični iznos potpore ne može biti veći od:

110,00 kuna po prihvatljivom kljunu zagorskog purana;
40,00 kuna po prihvatljivom kljunu kokoši hrvatice.
Kroz 3 godine trajanja Programa korisnicima je na raspolaganju ukupno 1.500.000,00 kn, odnosno 500.000,00 kn godišnje.

Više informacija o navedenom dostupno je na službenoj stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.