CREATURES Završen prvi modul akceleracijskog programa

creatures 0811

U sklopu projekta Promocija kreativnog turizma kroz uspostavu iskustvenih i održivih ruta - CREATURES, dizajnerica Ira Payer održala je, 8. i 9. studenoga u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik, uvod u kreativne i kulturne industrije eksperimentalnog Akceleracijskog programa za unapređenje turističke ponude za mlade turiste.

Sudionici Akceleracijskog programa, koji provodi Regionalna agencija DUNEA u suradnji s Centrom za poduzetništvo, su fotografkinja Željka Milić, arhitekt Željko Sović, marketinške stručnjakinje Ivana Andrić i Kim Butigan, akademska slikarica Selma Hafizović, keramičarka Anamarija Bezek, kreativna obrtnica Veronika Duda, kulturna producentica Srđana Cvijetić, stručnjak za IT i multimediju Tomislav Nadramija, poduzetnica u kulturi Ana Matušić i pisac Vedran Mezei.

Payer je prvi dan predstavila osnovne pojmove i povijesni razvoj kreativnog i kulturnog sektora koji uključuje arhitekturu, audiovizualnu umjetnost, baštinu, dizajn, glazbu, izvedbene umjetnosti, knjigu i nakladništvo, medije, oglašavanje i tržišne komunikacije, primijenjene umjetnosti, računalne igre i nove medije te vizualne umjetnosti. Objasnila je glavne značajke i doprinos sektora, ali i potencijal koji on nosi, posebice za mlade poduzetnike. Ukazala je na važnost korištenja design thinking (dizajnerskog razmišljanja) kao vodeće metodologije za razvoj inovacija u sve širem nizu industrija, posebice u kreativnom poduzetništvu.

Drugi je dan predstavljen primjer „CROATIA – AS IT IS“ prepoznatljivih slogana „Far from Russia, close to Italy“ i „Between YU and EU“ kao uvod u predstavljanje i razvoj projektnih ideja samih sudionika.

Akceleracijski program će se održati kroz četiri modula, a cilj mu je osnažiti vezu između poduzetnika u kreativnom i kulturnom sektoru i sektora kulturne baštine i održivog turizma.

Projekt CREATURES Regionalna agencija DUNEA ugovorila je kroz Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014.-2020. (INTERREG ADRION) i sufinanciran je 85% sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Proračun Regionalne agencije DUNEA je 1,6 milijuna kuna dok je ukupan proračun projekta 13,9 milijuna kuna.

Osim Regionalne agencije DUNEA, u projektu sudjeluju Autonomna regija Friuli Venezia Giulia (IT), Institut za urbano planiranje Republike Slovenije (SI), Znanstveni park Patras (GR), Ekonomski fakultet u Ateni (GR), Regionalni direktorat za kulturu Vlöre (AL), te Ekonomski fakultet u Sarajevu (BA).

Logo projekta CREATURES financiranom iz programa Interreg Hrvatska Italija

Novosti projekta mogu se pratiti na Facebook stranici projekta

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.