URUČEN NOVI SPORAZUM Uspješno završen projekt 'Znanjem do EU fondova'

eufondovi13

Uspješno je završen projekt 'Znanjem do EU fondova' koji je Regionalna agencija DUNEA provodila od 2019. godine, a zahvaljujući kojem je pružena tehnička pomoć u pripremi, prijavi i provedbi brojnih projekata na području Dubrovačko-neretvanske županije.

DUNEA je u proteklom razdoblju prijavila i pružila tehničku pomoć za više od 50 korisnika, što uključuje općine i gradove, osnovne i srednje škole, vrtiće, centre za socijalnu skrb, javne ustanove, lučku upravu, zdravstvene ustanove, turističke zajednice i komunalna društva diljem Dubrovačko-neretvanske županije. Kroz različite fondove i programe, DUNEA je potaknula poboljšanje turističke infrastrukture, očuvanje kulturne baštine, zaštitu okoliša, modernizaciju javnog zdravstva, sustav socijalne skrbi, te nastavlja i dalje, uz pomoć EU fondova, raditi na razvoju Dubrovačko-neretvanske županije, a u duhu digitalizacije i zelene tranzicije pritom vodeći računa o ravnomjernom razvoju svih područja unutar Županije.

Tijekom provedbe projekta, Regionalna agencija DUNEA je organizirala niz edukativnih radionica, info dana i konzultacija kako bi podigla razinu znanja i stručnosti dionika na lokalnoj i regionalnoj razini. Pružila je tehničku pomoć u pripremi i provedbi brojnih projekata, među kojima se nalaze projekti Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, Dnevne bolnice u Dubrovniku i Metkoviću, Josipovog doma, Regionalnog centra kompetentnosti i ugostiteljstva, kao i projekti prekogranične suradnje kao što su TAKE IT SLOW, SUSPORT, GECO2, FIRESPILL, CASCADE, STREAM, ARGOS, AdriaClim, dRural te brojni drugi.

Također, kroz projekt 'Znanjem do EU fondova' unaprjeđene su usluge za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Župi dubrovačkoj i Vela Luci, pružena je pomoć pri zapošljavanju teže zapošljivih žena na poluotoku Pelješcu kroz program 'Zaželi', uređene su nerazvrstane ceste u dolini Neretve, nabavljeni su i opremljeni objekti za potrebe proizvoda ribarstva i marikulture, uređene tržnice te odrađene energetske obnove osnovnih i srednjih škola. Nedavno su odobreni i projekti izgradnje i opremanja Osnovne škole Cavtat kao i energetska obnova Opće bolnice Dubrovnik koje je pripremala Regionalna agencija DUNEA.

Pored pripreme i provedbe razvojnih projekata, Regionalna agencija DUNEA kao regionalni koordinator aktivno se uključila u programiranje i izradu različitih strateških programa i akata. Svojim sudjelovanjem u radnim skupinama pridonijela je izradi Nacionalne razvojne strategije RH do 2030. godinu te izradi Nacionalnog plana razvoja otoka RH za razdoblje 2021. - 2027., kao i izradi operativnih dokumenata za novo programsko razdoblje EU do 2027. godine. Uz Operativne programe Konkurentnost i kohezija i Učinkoviti ljudski potencijali sudjelovala je u izradi Integriranog teritorijalnog programa (ITP), novog programa usmjerenog na poticanje regionalnog rasta i razvoja, te programiranju INTERREG programa Italija – Hrvatska 2021-2027 i programima prekogranične suradnje s BiH i Crnom Gorom. U protekle tri godine, imala je ključnu ulogu u izradi strateških akata za razvoj Dubrovačko-neretvanske županije (DNŽ). Koordinirala je proces izrade Plana razvoja DNŽ do 2027. i Provedbenog programa DNŽ do 2025 te je izradila Teritorijalnu strategiju razvoja otoka DNŽ do 2027., koja predstavlja strateški i operativni sektorski dokument za provedbu ITP programa na otocima.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na Danima regionalnoga razvoja i fondova EU koje se održalo u Šibeniku od 7 do 9. prosinca svečano je uručilo novi Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava u provedbi aktivnosti jačanja kapaciteta na regionalnoj i lokalnoj razini za korištenje sredstava EU fondova. Sredstva dodijeljena u ovom sporazumu iznose 558.736,14 eura.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžbe projekta 'Znanjem do EU fondova' 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.