Objavljen Poziv za iskaz interesa za financiranje projekta prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice

slivno 0303

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema „Programu održivog razvoja lokalne zajednice“.

Cilj Programa je pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima.

Ukupna sredstva Programa iznose 11.000.000,00 EUR. Jedan podnositelj zahtjeva može podnijeti jedan zahtjev za financiranje. U postupku odabira jednom Korisniku može se odobriti iznos financiranja najviše do 100.000,00 EUR s PDV-om. Najmanji iznos sufinanciranja po programu koji prijavitelj može ugovoriti je 20.000,00 EUR s PDV-om.

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su jedinice lokalne samouprave sa statusom potpomognutih područja razvrstane u I., II., III. i IV. skupinu i jedinice područne (regionalne) samouprave ukoliko se projekt provodi na potpomognutom području.

Prihvatljive aktivnosti su radovi na izgradnji, nadogradnji, rekonstrukciji, obnovi, modernizaciji  i adaptaciji prihvatljivih objekata iz područja društvene, javne, komunalne i gospodarske infrastrukture.

Prihvatljivi troškovi su:

trošak izrade projektno-tehničke dokumentacije (ukoliko nije jedini trošak projekta),

trošak izvođenja radova,

trošak usluga nadzora gradnje,

trošak opremanja fiksnom opremom (ukoliko nije jedini trošak projekta),

trošak PDV-a (ukoliko je primjenjivo).

Rok za podnošenje zahtjeva je 2. veljače 2024. godine do 16,00 sati. Više ifnformacija dostupno je na službenoj stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

TP vidljivost

 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.