Objavljen Poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu podrške regionalnom razvoju

Opuzen web

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata prema „Programu podrške regionalnom razvoju“.

Cilj Programa je jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te brži gospodarski oporavak područja, što je preduvjet za sprječavanje iseljavanja stanovništva, smanjenje negativnog demografskog trenda i održivi razvoj.

Ukupna sredstva Programa iznose 2.000.000,00 EUR. Jedan podnositelj zahtjeva može podnijeti jedan zahtjev za financiranje. U postupku odabira jednom Korisniku može se odobriti iznos financiranja najviše do 100.000,00 EUR s PDV-om. Najmanji iznos sufinanciranja po programu koji prijavitelj može ugovoriti je 20.000,00 EUR s PDV-om.

 Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su:

-jedinice lokalne samouprave razvrstane u V. skupinu, osim JLS-a s područja otoka i JLS-a sa statusom brdsko-planinskih područja koja su obuhvaćene posebnim programima i

-jedinice područne (regionalne) samouprave ukoliko su područja provedbe projekta područja V. skupine JLS-a, osim područja JLS-a s otoka i JLS-a sa statusom brdsko-planinskih područja koje su obuhvaćene posebnim programima.

Prihvatljive aktivnosti su sve aktivnosti vezane uz izgradnju, nadogradnju, rekonstrukciju, obnovu, modernizaciju i adaptaciju prihvatljivih građevina iz područja društvene, javne, komunalne i gospodarske infrastrukture.

Prihvatljivi troškovi su:

trošak izrade projektno-tehničke dokumentacije (ukoliko nije jedini trošak projekta),

trošak izvođenja radova,

trošak usluga nadzora gradnje,

trošak opremanja fiksnom opremom,

trošak PDV-a (ukoliko je primjenjivo).

Rok za podnošenje zahtjeva je 2. veljače 2024. godine do 16:00 sati.

TP vidljivost

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.