VEČERNJAKOVA DOMOVNICA 2024. Glasujte za Festu svetog Vlaha u Bruxellesu

festabriselglavna

Žiri novinara i stručnih suradnika Večernjeg lista i Fenix-magazina iz Frankfurta odabrao je 79 kandidata u izboru za Večernjakovu domovnicu 2024. koja se organizira 18. put zaredom.

Među nominiranima se našla i Festa Sv. Vlaha u Bruxellesu koja je ove godine  nominirana za najznačajniji događaj godine za Hrvate koji žive izvan Hrvatske. Linkove za glasovanje imate na portalu zagrebačkog Večernjeg lista i portalu Fenix-magazina iz Frankduret. Nagrada Večernjakova domovnica bit će uručena na finalnoj večeri izbora 2. ožujka u Kongresnoj dvorani u Bad Homburgu.

Podsjetimo, Ogranak Matice hrvatske u Bruxellesu u suradnji s Dubrovačko–neretvanskom županijom organizira 10. obljetnicu Feste svetog Vlaha u Bruxellesu. Ovogodišnja proslava započeti će u nedjelju, 28. siječnja 2024. svečanim otvaranjem Feste ispred katedrale Sv. Mihaela i Gudule, čitanjem proglasa Feste ovogodišnjih festanjula Nikole Kusovca i Mišele Malohodžić te puštanjem golubica kao simbola slobode i mira. Nakon svečanog otvaranja, u kapelici katedrale održati će se sv. Misa koju će predvoditi isusovački provincijal pater Dalibor Renić, a potom tradicionalni vjerski obred grličanje. Svojim nastupom, svečanost će uveličati dubrovačka Klapa Kaše.

U sklopu svečanosti organizirana je i Večera od Kandelore u restoranu La Chaloupe d’Or na glavnom briselskom trgu Grand Place. Večera je  humanitarnog karaktera i cjelokupan iznos će se donirati Centru za djecu s teškoćama u razvoju Dubrovačko-neretvanske županije „Dva skalina“. U ponedjeljak 29. siječnja 2024., u suradnji s Uredom zastupnika Karla Resslera održati će se konferencija o hrvatskom velikanu Ruđeru Boškoviću u Europskom parlamentu.

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.