Otvorene prijave za UN Tourism natječaj „Najbolja turistička sela“

turizam 0106

 

UN Tourism inicijativa „Najbolja turistička sela“ i ove godine u okviru aktivnosti unapređivanja ruralnog turizma poziva države članice da prijave do osam kandidata (sela/općina) koji će predstaviti svoja mjesta kao pokretače održive promjene u društvenom, gospodarskom i okolišnom aspektu.

Inicijativa se sastoji od tri sastavne komponente:

Oznaka “Najbolje turističko selo”: priznanje se dodjeljuje selima koja se ističu kao izvrsni primjeri destinacija ruralnog turizma, istovremeno posvećena održivosti u svim dimenzijama – ekonomskoj, društvenoj i ekološkoj.

Program nadogradnje “Najbolja turistička sela”: program koji podržava sela koja ne zadovoljavaju sve kriterije za stjecanje oznake, pružajući im potporu od strane UN Tourism i partnera na rješavanju izazova na određenim područjima.

Mreža ‘Najbolja turistička sela UN turizma: pruža prostor za razmjenu iskustava i dobrih praksi i prilika. Uključuje predstavnike Najboljeg turističkog sela, kao i iz Programa nadogradnje, a ima koristi od doprinosa stručnjaka, partnera iz javnog i privatnog sektora angažiranih na promicanju turizma za ruralni razvoj. Od svog osnutka, BTV mreža organizirala je niz treninga i majstorskih tečajeva koji su obuhvatili stotine sudionika.

Mreža najboljih turističkih sela trenutno okuplja 186 članova diljem svijeta, uključujući 129 priznatih kao najbolja turistička sela i 57 sela koja sudjeluju u Programu nadogradnje. Zajedno predstavljaju 55 zemalja iz pet svjetskih regija.

Službena objava odabranih i nagrađenih sela uslijedit će tijekom jednog od nadolazećih međunarodnih UN Tourism događanja. Ministarstvo turizma i sporta poziva sve zainteresirane da pošalju svoje prijave do 10. travnja 2024. godine putem e-mail adrese na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

TP vidljivost

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.