Objavljen novi katalog "Hrvatski otočni proizvod" među kojima su i nositelji iz Dubrovačko-neretvanske županije

hop dnz

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU obavijestilo je da je iz tiska izašao novi katalog „Hrvatski otočni proizvod“  koji uključuje sve aktivne nositelje oznake, odnosno, otočne proizvode koji su oznaku dobili u razdoblju od 2020. do 2023. godine, a među kojima se nalaze i nositelji oznake iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Katalog  je nastavak promocije otočnih subjekata i proizvoda te kroz tekst i fotografije koji su razvrstani po otocima ističe posebnosti svakog od njih. Tekst kataloga je na hrvatskom i engleskom jeziku kako bi otočne proizvode bolje prezentirali kako u Hrvatskoj tako i izvan nje, a time ujedno promovirali i hrvatske otoke kao vrhunsku turističku destinaciju. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji otočni prozvodi s oznakom HOP za navedeno razdoblje nalaze sa na Korčuli, Mljetu te poluotoku Pelješcu. Katalog „Hrvatski otočni proizvod“ dostupan je putem poveznice. 

Projekt označavanja otočnih proizvoda „Hrvatski otočni proizvod“ započeo je 2007. godine s ciljem poticanja proizvodnje izvornih i kvalitetnih otočnih proizvoda. Krajem kolovoza 2022. donesen je Program „Hrvatski otočni proizvod“ koji je usklađen sa Zakonom o otocima i Pravilnikom o provedbi Programa „Hrvatski otočni proizvod“ u vezi s djelokrugom, brojem članova i sastavom stručnih povjerenstava za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“, načinu vođenja evidencije subjekata kojima je dodijeljena oznaka „Hrvatski otočni proizvod“ i načinu provođenja kontrole nad korištenjem oznake „Hrvatski otočni proizvod“.

Oznaka se dodjeljuje otočnim proizvodima i nematerijalnom dobru u svrhu očuvanja otočne tradicije i identiteta putem javnog poziva za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ a na temelju podnesenog zahtjeva za otočni proizvod koji udovoljava uvjetima i kriterijima utvrđenim navedenim Pravilnikom i javnim pozivom. 

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.