Pri kraju radovi na biciklističkoj stazi ĆIRO u Konavlima

CiroLjuta

Na redovitim sastanku partnera na projektu „ĆIRO“, održanom 14. rujna 2016. godine u Konavlima, predstavljen je tijek dosadašnjih odrađenih aktivnosti u projektu s naglaskom na one koji su realizirani u posljednjim mjesecima.

Među njima su skorašnji završetak svih infrastrukturnih radova na stazi „Ćira“ u Konavlima i Hercegovini (ukupno oko 30 km staze stavljeno u funkciju), promocija projekta i staze na sajmovima u Mostaru (Međunarodni sajam gospodarstva Mostar) i Splitu (GAST sajam), te nabavka bicikala koje su dodijeljene korisnicima s projektnog područja u sklopu razvoja tzv. koncepta „bed & bike“ (30 bicikala i 10 setova alata za korisnike u Konavlima).
Također tijekom sastanka bilo je riječi o preostalim predviđenim aktivnostima na projektu: postavljanju informativne turističke signalizacije na stazi (33 table u Konavlima, dionica Zvekovica - Glavska), označavanju staze putem QR kodova što će krajnjem korisniku omogućiti da se detaljno upozna s prošlošću željeznice putem vlastitog mobilnog uređaja, organizacija promotivnih utrka na stazi (u suradnji s Biciklističim klubom Konavle) kao i prekogranične vožnje sa startovima u Konavlima i Hutovu te završetkom vožnje na lokaciji bivše željezničke stanice „Ćira“ u Zavali (prostorije današnjeg restorana „Zavala“).
Projekt “Bicikliranje kroz povijest – revitalizacija stare uskotračne željeznice ĆIRO” provodi se od prosinca 2014., a planirani završetak svih aktivnosti je u prosincu 2016. Nositelj projekta “ĆIRO” na razini uključenih hrvatskih partnera je Općina Konavle, ostali hrvatski partneri su TZ Općine Konavle i DUNEA.

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.